З диспансеру Харкова, де лікують хворих з коронавірусом, масово звільняються медики

З диспансеру Харкова, де лікують хворих з коронавірусом, масово звільняються медики
З диспансеру Харкова, де лікують хворих з коронавірусом, масово звільняються медики

У Харківському обласному радіаційному диспансері медики відмовляються лікувати інфікованих коронавірусом і масово звільняються.

Об этом сообщает Устав

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директорку диспансеру Ірину Пирогову.

За її словами, звільнення почалися, коли з’явилася інформація про відкриття медичного закладу для шпиталізації хворих на COVID-19. До слова, напередодні, 22 червня, диспансер прийняв перших пацієнтів з обласної інфекційної лікарні.

"У нас були бригади, в яких були анестезіолог, терапевт, дві медсестри і санітарка. "Від початку погодилися працювати близько 70 людей. А наразі, виходить, людей 15-16. Нам потрібно ще хоча б п’ять анестезіологів, хоча б п’ять терапевтів і десь по 20-25 середнього і молодшого персоналу, для того, щоб налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг і щоб вони не пішли так само від напруження", — сказала Пирогова.

Вона наголошує, що наразі у закладі гостро стоїть питання нестачі персоналу. "Ми всіх обдзвонюємо, є пропозиція інтернів на роботу медсестрами, є пропозиція — буде випуск медичних сестер медучилища, теж направляти їх на роботу, зрозуміло, що за погодженням. З лікарями поки проблема дуже складна", — сказала Пирогова.

Як повідомлялося, в Україні станом на неділю, 21 червня, 5 998 медиків захворіли на коронавірусну хворобу COVID-19.

Відео Наслідки пандемії будуть відчутними ще десятки років – гендиректор ВООЗ

Пандемія усе ще набирає обертів, а її наслідки будуть відчутними десятки років. Таку невтішну заяву зробив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я. За його словами, найбільшою загрозою, зараз є не сам коронавірус, а відсутність глобальної стратегії — як з ним боротись. Це може призвести до світової кризи, наслідки якої можуть затягнутись на десятки років. Більше про коронавірус

Наслідки пандемії будуть відчутними ще десятки років – гендиректор ВООЗ
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber


Джерело статті: “https://tsn.ua/coronavirus/z-dispanseru-harkova-de-likuyut-hvorih-z-koronavirusom-masovo-zvilnyayutsya-mediki-1571458.html”

©1info.net