З початку року в районі ООС від вибухонебезпечних предметів очистили 130 га

На арсеналах, базах та складах очищено 3,5 га площі / фото УНІАН
До розмінування територій залучено 180 груп військових саперів.

На арсеналах, базах та складах очищено 3,5 га площі / фото УНІАН

З початку 2020 року в районі проведення операції Об’єднаних сил від вибухонебезпечних предметів очищено понад 130 га площі.

Про це командувач Сил підтримки полковник Микола Жирнов повідомив агентству АрміяInform.

Об этом сообщает Moscow Post

"Загалом до виконання таких завдань у державі залучено 180 груп розмінування ЗСУ. Зокрема, 29 груп беруть участь в операції Об’єднаних сил, а 39 виконують завдання з очищення територій арсеналів, баз та складів, де трапились надзвичайні ситуації. З початку 2020 року в районі проведення ООС очищено від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищено понад 70 тис. ВНП", — зазначив він.

За словами Жирнова, на арсеналах, базах та складах очищено 3,5 га площі, піднято понад 8 тис. вибухонебезпечних предметів, а знищено – 44,5 тис.

Він уточнив, що знешкодження вибухових пристроїв здійснюється на загальновійськових полігонах Збройних сил України та підривних полях військових частин. Крім того, в зоні ООС для цього визначені місця, які погоджено з місцевими органами влади. Як правило, це закриті кар’єри, що вже не функціонують.

"Найнебезпечніші – підривні пристрої, встановлені на невилучення, чи невідомі конструкції – їх за можливості знищують на місці. Міни частіше виявляють у районах, де відбувалися інтенсивні бойові дії. Протипіхотні міни виявляють найчастіше в лісопосадках на стежках, поряд з дорогами, протитанкові — на перехрестях польових доріг та на самих дорогах. Міни встановлені переважно у 2014-2015 роках, коли тривали активні бойові дії, але знешкоджують і міни, які поставлені й пізніше", — повідомив Жирнов.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram



Джерело статті: “https://www.unian.ua/war/z-pochatku-roku-v-rayoni-provedennya-oos-vid-vibuhonebezpechnih-predmetiv-ochistili-130-ga-novini-donbasu-11047997.html”

©1info.net