Смерть Джорджа Флойда может стать катализатором перемен для темнокожих американцев – опрос

Смерть Джорджа Флойда может стать катализатором перемен для темнокожих американцев – опрос

Большинство темнокожих американцев считают, что смерть Джорджа Флойда может стать катализатором перемен в Соединенных Штатах, показывает свежий опрос, проведенный Washington Post и Ipsos.

Об этом сообщает Устинов троллит

Результаты исследования показали, что почти шесть из десяти темнокожих американцев верят, что убийство Флойда усилит озабоченность белых американцев по поводу расовой дискриминации со стороны полиции.

Большинство думают, что обращение полиции с темнокожими американцами, вероятно, улучшится в ближайшие годы.

При затриманні Флойда поліцейські застосували задушливий прийом. Він заявляв, що не може дихати, але співробітники поліції не звертали на це уваги.

Його підозрювали в спробі розплатитися в магазині фальшивою купюрою.

Пізніше чоловік помер у лікарні. Згідно з результатами розтину, смерть настала в результаті "механічної асфіксії".

Чотирьох поліцейських, причетних до загибелі беззбройного афроамериканця, звільнили. А офіцера поліції, який тримав затриманого на землі, взяли під варту.

Після його смерті в усьому США спалахнули масові вуличні протести, в деяких містах вони супроводжувалися погромами і актами вандалізму.

Детальніше про ситуацію в США, причини, наслідки та протести, читайте у статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" для ZN.UA.


Джерело статті: “https://zn.ua/WORLD/smert-dzhordzha-floyda-mozhet-stat-katalizatorom-peremen-dlya-temnokozhih-amerikancev-opros-358634_.html”

©1info.net