Пощастило, що не з Італії: лікар розповіла, чим український COVID-19 відрізняється від європейського

Лікар Оксана Виговська заявила, що штам COVID-19, який потрапив в Україну, сильно відрізняється від китайського і європейського.

Об этом сообщает База компромата

Відмінності вона озвучила в інтерв’ю для видання “Главред”, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Loading…

За її словами, український штам COVID-19 слабший – це і є причина більш низької смертності (в Україні менше важких і критичних пацієнтів, менше людей знаходиться на штучній вентиляції легенів).

“Є серотипи більш агресивні, які викликають більш важкі хвороби, високу частоту ускладнень (на початку пандемії), і є відносно легкі. І в Україні за рахунок того, що перші випадки були привезені з Австрії, Франції, Німеччини, серотипи відрізняються від тих, що були в Китаї”, – зазначила Виговська.

Популярні новини зараз
  • Путін через проблеми в Росії може влаштувати нову війну
  • ВМСУ готуються до війни з Росією – командувач
  • Як зміниться курс долара в Україні: що кажуть експерти
  • Вона також додала, що Україні пощастило, що серотипи нам не привезли з Італії:

    “І оскільки серотипи, які були завезені, більш слабкі, тому клінічна картина наших пацієнтів протікає легше, менше частота розвитку ускладнень, менше важких і критичних пацієнтів, менше хворих, які потребують штучної вентиляції легенів. Звичайно, люди гинуть і в нас, але летальність значно менше, якщо порівнювати з іншими країнами”.

    Зазначимо, COVID-19 за минулу добу був діагностований у 543 українців. Всього з початку епідемії захворіло 49 тисяч 43 людини.

    COVID-19 по всьому світу з початку пандемії захворіли 11 мільйонів 445 тисяч 707 осіб. Активних хворих набагато менше, одужали 6 179 006. Померли 534 тисячі 267 осіб.

    Хочете читати новини в іншому форматі?
    Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
    Підписатись можна ТУТ
    Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

    Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/07/06/poshhastilo-shho-ne-z-italiyi-likar-rozpovila-chim-ukrayinskij-covid-19-vidriznyayetsya-vid-yevropejskogo/”

    ©1info.net