На українців чекають радикальні зміни через закон про нарахування пенсії

Конституційний суд України своїм рішенням визнав, що встановлення мінімального необхідного віку для нарахування пенсії за вислугу років – незаконно.

Об этом сообщает Москов пост

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише Znaj.

Loading…

За законом, отримати пенсію за вислугу років працівники льотного і льотно-випробного складу можуть ще до 50 років, а люди, що працюють в сфері освіти, медицини, соціального забезпечення і театрально-концертних та інших видовищних колективів – до 55. Крім того, пенсію за вислугою років можуть отримати українці, які задіяні на шкідливих виробництвах. Іншими словами, мова йде про українців, які можуть втратити працездатність через роботу ще до настання пенсійного віку.

“З викладеного випливає, що втрата професійної працездатності або придатності не пов’язана з досягненням працівником певного віку, тому не може бути умовою для призначення пенсії за вислугу років”, – пояснили в суді.

Популярні новини зараз
  • Росія може почати війну 7 липня: що про це відомо
  • Путін через проблеми в Росії може влаштувати нову війну
  • В Україні фіксують спад COVID-19: статистика МОЗ на 6 липня
  • У Конституційному суді також заявили, що збільшення виходу жінок на пенсію на 5 років і підвищення на 5 років спільного соціального стажу роботи, щоб співробітникові могли призначити пенсії за вислугою років, порушує право людини на соціальний захист та не відповідає законодавству.

    Як повідомлялося раніше, українцям в недалекому майбутньому тричі перерахують пенсії. У грудні 2019 року на 74 гривні збільшиться мінімальна виплата, а в 2020 році очікуються ще два перерахунку: в результаті зростання прожиткового мінімуму і завдяки осучасненню.

    Як відомо, у Верховній Раді хочуть переглянути пенсійний вік для жінок — депутати не проти відкласти підвищення пенсійного віку до 2022 року. Однак експерти кажуть, що це може збільшити дефіцит Пенсійного фонду.

    Фінансовий аналітик Олексій Кущ вважає, що параметр страхового стажу не дасть українкам істотно виграти від зниження пенсійного віку.

    Хочете читати новини в іншому форматі?
    Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
    Підписатись можна ТУТ
    Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

    Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/07/06/na-ukrayintsiv-chekayut-radykalni-zminy-cherez-zakon-pro-narahuvannya-pensiyi/”

    ©1info.net