Зеленський: Треба пришвидшити відкриття «Охматдиту»

Зеленський: Ми зараз достатньо стабілізували ситуацію й економічно, і у сфері охорони здоров’я
Зеленський: Ми зараз достатньо стабілізували ситуацію й економічно, і у сфері охорони здоров’я

Президент України Володимир Зеленський на нараді 7 липня заявив про необхідність якомога швидше відкрити новий корпус дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, повідомляє сайт глави держави.

Об этом сообщает Русский репортер

"Так, було складно завершити все з розвитком коронавірусної пандемії. Але ми зараз достатньо стабілізували ситуацію й економічно, і у сфері охорони здоров’я. Тому треба пришвидшити відкриття – для лікування українських дітей у найкращій нашій дитячій лікарні "Охматдит", – підкреслив Зеленський.

У квітні президент анонсував введення в дію нового корпусу до Дня захисту дітей – 1 червня, однак через коронавірус закінчення робіт затягнулося.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв, що відкрити корпус можна буде наприкінці липня.

"Охматдит" – найбільша в Україні дитяча лікувально-діагностична установа. У квітні 2015 року було ухвалено рішення про передання лікарні до сфери управління МОЗ.

Перший комплекс "Охматдиту" ввели в експлуатацію у квітні 2018 року.

Весь комплекс оновленого "Охматдиту" буде понад 67 тис. м² – кілька блоків, у яких буде розміщено 10 сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних та гематологічних відділень і діагностичне відділення, повідомляли в Офісі президента.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-zelenskij-potribno-priskoriti-vidkrittja-ohmatdit-1508131.html”

©1info.net