Зеленський надав звання Героя України молодшому лейтенантові Матвіїву, який загинув на Донбасі 10 липня

Зеленський: Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе
Зеленський: Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з орденом "Золота зірка" загиблому на Донбасі молодшому лейтенанту Тарасові Матвіїву. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Об этом сообщает Устав Груп

Матвіїв загинув увечері 10 липня, коли бойовики обстріляли українські позиції в районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Одна з мін влучила у бліндаж, де було двоє солдатів. Матвіїв витягнув двох своїх бійців назовні й відніс у безпечне місце. У цей час ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно поранила військового.

Зазначено, що звання Героя України надано Матвіїву за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

"Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас урятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою", – сказав Зеленський.

Похорон загиблого українського військовослужбовця відбудеться в середу, 15 липня.

Сьогодні штаб операції Об’єднаних сил повідомив про загибель двох військових у районі Славного і Зайцевого.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/war/-zelenskij-prisvojiv-zvannja-geroja-ukrajini-molodshomu-lejtenantu-matvjejeva-jakij-zaginuv-na-donbasi-10-lipnja-1509017.html”

©1info.net