Доставлення ліків поштовими операторами може бути небезпечним для українців, – політтехнолог Одарченко

Аптеки мають доставляти ліки, бо несуть відповідальність та мають ліцензію. Дозволяти доставлення третім особам та кур’єрам може бути небезпечним для життя людини. Про це 21 липня сказала політтехнолог, ініціатор створення партії «Національна платформа» Катерина Одарченко після конференції на тему «Внесення змін до законопроєкту «Про лікарські засоби», яка відбулася у Києві.

Об этом сообщает FLB

Політтехнолог Катерина Одарченко Фото: СтопКор

«Торгівля ліками стосується кожного з нас. Сьогодні виступала жінка, яка має невелику аптеку в селі, таким людям потрібно давати дешеві кредити. У нас є деякі галузі, які вважаються надто монополізованими, але ця жінка є хорошим прикладом самоорганізації, тому я вважаю, що держава має навпаки підтримувати, стимулювати та надавати дешеві кредити таким бізнесменам, а не придумувати закони, припустимо, від поштових операторів, аби ліки йшли посилкою тиждень у невідомо яких умовах», – прокоментувала Катерина.

Нагадаємо, ще в березні Кабмін ухвалив постанову №220, яка дозволяє аптекам доставляти лікарські засоби, залучаючи поштових операторів. Документом не передбачено необхідних умов транспортування та збереження лікарських препаратів операторами поштової доставки та кур’єрами. Також ця постанова не передбачає відповідальності за порушення умов доставлення ліків. У результаті на ринку з’явилось безліч інтернет-агрегаторів, які розповсюджують ліки без дотримання умов, що мали б забезпечити контроль якості лікарських засобів при доставлянні їх кінцевому споживачу.

Конференція на тему «Внесення змін до законопроєкту «Про лікарські засоби» Фото: СтопКор

21 липня 2020 року у Києві відбулась конференція з доопрацювання законопроєкту «Про лікарські засоби». На ній представники влади, громадські організації та власники аптечних мереж обговорили можливі проблеми постанови та шляхи їхнього розв’язання.

Читати також:
У Києві дерево впало на автомобіль знімальної групи: всередині була вагітна журналістка (фото)
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/dostavlennya-likiv-poshtovymy-operatoramy-mozhe-buty-nebezpechnym-dlya-ukrayincziv-polittehnolog-odarchenko/”

©1info.net