Кабмін відмовився продовжувати заборону на експорт засобів індивідуального захисту

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні


Через кілька місяців діюча заборона на вивезення з України засобів індивідуального захисту була нарешті знята. Очевидно, дозвіл до експорту масок та інших протиепідемічних засобів пов’язаний з тим, що дефіциту їх в Україні більше не спостерігається.

Об этом сообщает РуссианГейт

Новину про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Качка у Facebook в понеділок, 3 серпня. Чиновник зазначив, що з 1 серпня ця заборона втратила силу. За його словами, в Кабінеті міністрів дійшли згоди про те, що на сьогодні ЗІЗ в Україні досить для того, щоб заборону скасувати.

"Це тиха, але важлива новина. Мінекономіки і МОЗ дійшли згоди, що на сьогодні можна відійти від заборони до моніторингу експорту. Уряд підтримав це рішення. Тому 1 серпня термін дії заборони закінчився і не був продовжений", — повідомив Качка, зазначивши, що раніше введені заборони на тлі розвитку пандемії коронавірусу в Україні були обґрунтовані.

Раніше ASPI news повідомляло, що поширення планетою коронавірусної інфекції COVID-19 все ще становить серйозну загрозу для функціонування громадської охорони здоров’я. У зв’язку з цим, Комітет з надзвичайної ситуації у зв’язку з COVID-19 заявив про необхідність продовження протиепідемічних заходів у довгостроковій перспективі.

Також на все ще наростаючу пандемічну загрозу відреагував меценат і бізнесмен Павло Фукс. Фукс зазначив, що згідно з даними міжнародних експертів, у світі не буде другої хвилі коронавірусу, оскільки патоген не реагує на сезонні зміни.



Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/ekonomika/kabmin-vidmovivsya-prodovzhuvati-zaboronu-na-eksport-zasobiv-individualnogo-zakhistu”

©1info.net