Як збираються стежити за спецслужбами, пояснили у «Слузі народу»

В «Слузі народу» хочуть створити спецкомітет в Раді, щоб стежити за спецслужбами. Про це розповіла народна депутатка з «Слуги народу» Мар’яна Безугла в ефірі каналу «Україна 24».

Вона пояснила, що іноді громадськість вимагає інформації про гучні інциденти, яка є у спецслужб, але ті її не видають.

«По тому випадку, який стався в Бейруті та який екстраполюється на те, що у нас може трапитися, я планую зробити звернення, беручи до уваги й те, що займаюся питанням Служби безпеки України в парламенті. Тут питання законодавчого врегулювання, парламентського контролю. Один народний депутат не може приділяти увагу кожному з прецедентів. Це питання роботи всього парламенту. Це наша функція, коли звертаються громадські організації, громадяни, що щось замовчується, потрібно звертатися до відповідних відомств і вимагати з них інформацію», — сказала вона.

Безугла заявила, що зараз у депутатів не вистачає повноважень на вимогу певної інформації від спецслужб.

«Зараз, якщо говорити про парламентський нагляд і контроль, то він дуже мало регулюється в нинішньому законодавстві. Здавалося б, народний депутат відправляє запит, але відповідальність недостатня і можливості обмежені. І ми як раз ми вводимо в новому законопроєкті про розвідку і Службу безпеки так званий спецкомітет, який буде саме доглядати за спецслужбами та матиме більше повноважень, щоб вимагати більш специфічну інформацію», — сказала вона.

Джерело

Об этом сообщает Russiangate


Джерело статті: “http://www.ukrpress.info/2020/08/06/yak-hochut-stezhyty-za-spetssluzhbamy/”

©1info.net