Посол РФ в Мінську вважає затримання 33 бойовиків ПВК Вагнера провокацією недругів

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні


Посол РФ в Білорусі Дмитро Мезєнцев заявив, що затримання під Мінськом 33 росіян було провокацією, організованою з третьої країни недругами Росії та Білорусі. Метою провокації, на його думку, став намір погіршити відносини Москви та Мінська напередодні президентських виборів.

Об этом сообщает Компромат

Посол Росії в Білорусі Дмитро Мезєнцев заявив, що затримання 33 бойовиків ПВК "Вагнер" є провокацією третьої країни. Про це повідомляють російські ЗМІ в суботу, 8 серпня.

Дипломат зазначив, що "в обставинах, що склалися білоруські правоохоронці" прямолінійно "і жорстко відреагували на знаходження цієї групи на території республіки, не маючи всієї повноти інформації, і, на жаль, без взаємодії з російськими колегами".

"Переконаний, що почалася процесуальна перевірка Слідчого комітету Росії підтвердить замовний характер масштабної афери, в яку були втягнуті російські громадяни. За задумом організаторів -" з-за кордону "- акція була покликана завдати шкоди багатогранній співпраці, особливим відносинам наших країн", — підкреслив Мезєнцев.

Справедливим і обґрунтованим виходом з даної ситуації дипломат вважає "швидке звільнення росіян і надання їм можливості повернутися додому".

"Російська сторона не дозволить собі кроків, які можуть сприяти порушенню громадського порядку і законності, зростання напруженості в братській Білорусі, особливо в передвиборчий період", — сказав посол.

Мезєнцев також повідомив, що російські дипломати 6-7 серпня зустрілися з затриманими росіянами, які як і раніше не розуміють причин затримання і пред’явлених їм звинувачень в підготовці масових заворушень. Російський консул Роман Попов зазначив, що затримані не скаржаться на проведення слідчих дій, а режим утримання громадян РФ змінився в кращу сторону.

Нагадаємо, 29 липня, під Мінськом було затримано 33 найманця, які числяться в складі російської ПВК "Вагнер". Також ASPI news повідомляло, що президент України Володимир Зеленський провів телефонний діалог з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком. Президенти обговорили, в тому числі, передачу Україні затриманих в Білорусі терористів, які воювали на Донбасі.



Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/novini-svitu/posol-rf-v-minsku-vvazhae-zatrimannya-33-boyovikiv-pvk-vagnera-provokacieyu”

©1info.net