Зеленський про підпал авто журналіста «Схем»: журналістська діяльність не може бути підставою для переслідувань

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні

Володимир Зеленський заявив, що як голова держави, завжди захищатиме права кожного громадянина. Журналістська діяльність в Україні не може бути підставою для переслідувань.

Об этом сообщает Репортер

Президент України Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі пригадава, що у грудні 2014-го у центрі Києва невідомі спалили його автомобіль. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців. Зеленський висловив сподівання, що у випадку із журналістом "Схем" Михайлом Ткачем правоохоронні органи максимально швидко знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників.

Зеленський додав, що як президент України, він завжди захищатиме права кожного громадянина, а журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідувань. Зеленський нагадав, що раніше гостро критикував владу, що неодноразово створювало проблеми "95 Кварталу". "Від неофіційних натяків "хлопці, ви дожартуєтесь" – до прослуховування, стеження, реальних перешкод та заборон у проведенні концертів чи зйомок", сказав Зеленський и додав, що не допустить, щоб за його президентства будь-яка критика влади тягнула за собою переслідування або залякування.

Прессекретарка Зеленського Юлія Мендель заявила, що ситуація, що склалася зі "Схемами", – цілковито неприпустима. За фактом підпалу відкрито кримінальне провадження, проводяться слідчі дії. Україна має зробити все, щоб захищати свободу слова, яка є запорукою демократичної держави.

ASPI news писало, що авто програми "Схеми: корупція в деталях" підпалили вночі 17 серпня. Напад зафіксовано біля будинку водія знімальної групи програми. Також у Раді Європи прокоментували статистику замахів на журналістів та заявили про стурбованість.



Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/politika/zelenskiy-pro-pidpal-avto-zhurnalista-skhem-zhurnalistska-diyalnist-ne-mozhe-buti”

©1info.net