Обвинувачена в сепаратизмі екс-мерка Слов’янська знову йде на вибори

Обвинувачена в сепаратизмі екс-мерка Слов’янська знову йде на вибори
Обвинувачена в сепаратизмі екс-мерка Слов’янська знову йде на вибори

Колишня очільниця Слов’янська на Донеччині Неля Штепа, яку звинувачують у сепаратизмі, знову балотуватиметься на посаду голови міста. Про це повідомила у Facebook народна депутатка від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко.

Об этом сообщает FIB

«Неля Штепа, в якої я виграла суд за її позовом про захист «честі і гідності», оскаржує це рішення в касації. Штепа вимагала спростування, що вона кликала війну на Донбас. Ок, вона закликала русский мир. За нової влади Штепа знову на білому коні і балотується в мери Слов’янська, куди вона й кликала русский мир в 2014-му», – написала Геращенко.

Як пише сайт «Букви», сама екс-очільниця Слов’янська з початку року анонсувала свою участь у майбутніх місцевих виборах. Так у січні 2020 року Штепа заявила у ефірі слов’янського телеканалу S-plus, що встигне подати свою кандидатуру і її «нікуди не закриють».

«Ті, хто сьогодні сподіваються, що мене закриють і я не зможу подати свою кандидатуру на вибори міського голови, розслабтеся. Я подам, я встигну, нікуди мене не закриють. Я не роблю ніяких протиправних дій, я не приймаю наркотики, я не п’ю спиртне, я не курю, я веду моральний спосіб життя. Живу одна, заміжня тільки за Слов’янськом», – заявила Штепа.

Декілька днів назад Штепа повідомила, що очолила слов’янський осередок політсили «Партія За Мир і Розвиток».

Як інформував ZAXUD.NET, наприкінці жовтня минулого року Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити колишній міській голові Слов’янська Нелі Штепі 3600 євро.

Європейський суд визначив, що відносно Штепи були порушені дві статті Європейської конвенції з прав людини. Штепа поскаржилася на порушення пункту 3 статті 5 Конвенції про захист прав людини, що її попереднє ув’язнення було тривалим та невиправданим. Крім того, вона скаржилася на порушення пункту 1 статті 6 Конвенції, що кримінальне провадження проти неї було необґрунтовано тривалим. Суд вважає, що кримінальне провадження було занадто довгим. Також ЄСПЛ визнав порушення права Штепи на справедливий суд. Вона вимагала 21450 євро за судові витрати, 8500 євро за компенсацію втраченій зарплаті та 30 тис. євро за моральну шкоду.

20 вересня 2017 року екс-мерку Слов’янська Нелю Штепу взяли під домашній арешт, надівши на неї електронний браслет. До цього вона перебувала під вартою в харківському СІЗО упродовж трьох років. Її затримали 11 липня 2014 року, а вже 14 липня обрали запобіжний захід – арешт на два місяці. Термін дії запобіжного заходу протягом всього цього часу продовжували рішенням суду.

Зазначимо, що Штепа, окрім низки скандальних заяв за часів своєї роботи в міській раді Слов’янська, стала відомою під час окупації міста проросійськими бойовиками навесні 2014 року. Тоді вона перед телекамерами озвучувала заяви антиукраїнського змісту. На суді Штепа пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов’янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені «під дулом автомата». Їй загрожує довічне ув’язнення. Суд у справі Штепи досі триває.


Джерело статті: “https://zaxid.net/obvinuvachena_v_separatizmi_eks_merka_slovyanska_znovu_yde_na_vibori_n1506491”

©1info.net