ФСБ звинуватила СБУ в спробі викрасти бойовика Донбасу

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні

У ФСБ Росії заявили, що запобігли спробі спецслужб України викрасти так званого "лідера народного ополчення Донбасу" і підкреслили, що за спробою викрадення стоїть голова контррозвідки СБУ.

Об этом сообщает Русский репортер

Федеральна служба безпеки Росії затримала сімох людей за спробу викрадення одного з лідерів бойовиків Донбасу, організовану спецслужбами України. Про це ТАСС повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ.

Повідомляється, що безпосередньо при спробі викрадення затримані громадяни Росії: Макаров Т. Б., Міщенко М. С., Капкаєва О. Д., Кормич А. М., Пизін М. Ю., Мороз Е. А і Долгов В. В. Організатором і координатором проведення акції виступили громадяни України Андрій Байдала і Ігор Міщенко. За інформацією ФСБ, організаторами викрадення керував голова департаменту контррозвідки СБУ. Російська спецслужба уточнила, що в складі зазначеного управління функціонує 4-й відділ, який безпосередньо веде роботу з ОЗУ на території Росії", — повідомили в ЦГЗ. Міщенко та Байдала сформували дві групи захоплення з членів російської кримінальної структури для насильницького викрадення росіянина. За викрадення пропонувалося $250 тисяч. За даними ФСБ, Байдала відомий як позаштатний співробітник СБУ і Головного управління розвідки Міністерства оборони України, а також довірена особа 5-го Управління департаменту контррозвідки СБУ під псевдонімом Швед. У ФСБ розповіли, що українські спецслужби готували ще кілька викрадень і вбивств росіян.

Раніше повідомлялося, що слідчі Національної поліції повідомили про підозру ексспівробітнику СБУ, який, зрадивши присягу, перейшов на службу у ФСБ Росії і катував громадянина України в окупованому Криму. ASPI news писало, що співробітники СБУ затримали зловмисника, який захопив заручника у відділенні "Універсал банк" у БЦ "Леонардо" в центрі Києва.


Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/podii/fsb-zvinuvatila-sbu-v-sprobi-vikrasti-boyovika-donbasu”

©1info.net