29 днів “тиші” на 29 річницю Незалежності: виступ Зеленського на Софійській Площі (ВІДЕО)

Зеленський
Зеленський

Президент Володимир Зеленський на 29 річницю Незалежності України під час церемонії на Софійській Площі у своїй промові говорив про війну на Донбасі, боротьбу з коронавірусом та майбутнє України.

Об этом сообщает Слон РУ


“Сьогодні 29-ий день поспіль у мене й усієї нашої України ранок дійсно добрий — на сході немає бойових втрат, українські міста та села не ховають своїх героїв, а мами не плачуть. Місцеві жителі на Донбасі чують не новину про перемир’я, а чують тишу. Ми просимо бога, щоб дні тиші стали місяцями, місяці роками, а роки століттями — миру, злагоди й процвітання. Надсилаємо прохання до неба з цього знакового місця — Софійської площі, де Ярослав Мудрий розбив печенігів, де проходили громади й ухвалювали важливі рішення. Коли почалася російська агресія на сході, лише тоді ми почали дбати про власну армію та пишатися своїми військовими”, — розпочав президент.


У промові Зеленський згадав і про пандемію коронавірусу. Він запевнив, що країна забезпечена всім необхідним, налагоджене власне виробництво, відновлено лікарні та лабораторії.


“Головне, що в нас є, — це медики. Ми маємо бути відповідальними — і тоді настане день, коли у моєму радісному СМС від міністра охорони здоров’я буде: «за минулу добу нуль захворілих і померлих». Вірю, що ми здолаємо вірус, і будемо «хворіти» лише футболом на трибунах, музикою на концертах та мандрівками нашою країною”, — зазначив гарант.


“Ми будуємо таку країну, яка буде першою в Європі за людським щастям, а не лише за територією, яка готова дати відсіч. Не важливо, кому — агресору, вірусу чи кризі. Таку країну, де ті, хто без бою подарував частину територій, будуть свідчити, а не читати проповіді патріотизму. Країну з хорошими дорогами. Я зроблю все, щоб кожен українець у будь-якому куточку світу знав, що держава його не залишить. У нас буде країна, де жваві суперечки будуть лише про те, як назвати ракету, яку Україна запускає в космос. Інших просимо не заважати. Люди вже поставили вам оцінку. Не плутайтесь під ногами України, яка рухається вперед”, — заявив президент.


Кілька слів пролунало і про скасований парад. Зеленський зазначив, що військова техніка сьогодні має бути на сході і він впевнений у правильності свого рішенння.


“Танки, бронетранспортери, літаки — це не атракціон для киян і гостей столиці в країні, яка захищає свій суверенітет. Техніка має бути не в мирному Києві, а на передовій, там, де вона зараз потрібна. Коли на нашій землі буде сталий мир, ми зробимо великий парад усіх наших військ і техніки. Після нього більше ні в кого навіть не виникне думки порушити мир в Україні”, — підкреслив президент.



Нагадаємо, командувач Сухопутних військ нагородив військових на передовій.


загрузка…


Джерело статті: “https://informator.press/29-dniv-tyshi-na-29-richnytsiu-nezalezhnosti-vystup-zelenskoho-na-sofiyskiy-ploshchi-video/”

©1info.net