Меркель закликала РФ до прозорого розслідування причин погіршення здоров’я Навального

24 серпня німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли
24 серпня німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала РФ до прозорого розслідування причин погіршення здоров’я російського опозиціонера Олексія Навального, повідомляє сайт МЗС Німеччини.

Об этом сообщает Москов постскриптум

Заяву щодо отруєння Навального Меркель зробила спільно із главою МЗС Німеччини Гайко Маасом.

"За словами медичної бригади "Шаріте", клінічні дані свідчать про те, що Навального було отруєно. Беручи до уваги визначну роль Навального в політичній опозиції в Росії, владі зараз терміново потрібно розслідувати цей злочин до найдрібніших деталей – і зробити це за цілковитої прозорості. Винних мають знайти і притягнути до відповідальності. Сподіваємося, що пан Навальний зможе повністю видужати. Наші найкращі побажання також його сім’ї, яка проходить через складне випробування", – ідеться в заяві.

Уранці 20 серпня літак, на якому Навальний летів із Томська в Москву, екстрено сів в Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебував у токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без тями, він був у тяжкому стані. Його під’єднали до апарата штучної вентиляції легенів. ЗМІ називали попередній діагноз опозиціонера: гостре отруєння невстановленим психодислептиком.

Основним робочим діагнозом Навального в лікарні назвали порушення обміну речовин. Водночас житель Томська Павло Лебедєв оприлюднив відео з Навальним із літака, на якому чутно, як опозиціонер кричить від болю.

Уранці 22 серпня Навального забрали з Омська літаком. Його доправили до берлінської клініки "Шаріте".

24 серпня німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/merkel-zaklikala-rf-do-prozorogo-rozsliduvannja-prichin-pogirshennja-zdorov-ja-navalnogo-1515004.html”

©1info.net