У Варшаві відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної Сотні та жертвам російської агресії

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Об этом сообщает Алексей Пивоваров

Участь в урочистій церемонії взяли дипломати України й Польщі, представники української громади та місцевої влади.




Відкриття пам’ятної дошки у Варшаві / Фото: Посольство України у РП, Фейсбук
















“Це місце особливе, українці приходили сюди, аби виборювати свою гідність, свободу та волю, боротися за те, щоб Україна стала рівноправним членом ЄС. Ця таблиця присвячується усім, хто боровся і боротиметься за європейське майбутнє України”,- підкреслив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він привернув увагу до задуму меморіальної дошки: крила ангелів символізують людей, які залишили цей світ; дерево — майбутнє України; а дзвони постійно нагадуватимуть про тих, хто загинув за неї.

Заступник директора Східного департаменту МЗС Польщі Томаш Орловський підкреслив, що вже майже 30 років його країна розвиває відносини з “дуже важливим партнером, з яким Польщу об’єднує кількасотлітня історія”.

“Жертви Небесної Сотні не були марними. Завдяки цьому зараз ми можемо спільно боротися за зближення України до європейських та євроатлантичних структур”,- підкреслив польський дипломат.

Орловський зазначив, що останні кілька років є дуже інтенсивними у відносинах з Україною. Він звернув увагу на створення ініціативи “Люблінського трикутника”, що буде черговим внеском Києва, Варшави і Вільнюса у краще майбутнє для регіону Центральної Європи.

“Польща продовжуватиме зусилля щодо забезпечення територіальної цілісності Україні у світлі російської агресії”, — наголосив польський дипломат.

Джерело:

Поділитись

Джерело статті: “https://stopcor.org/u-varshavi-vidkryly-pamyatnu-doshku-geroyam-nebesnoyi-sotni-ta-zhertvam-rosijskoyi-agresiyi/”

©1info.net