У Мінекономіки показали січневе зростання промисловості



Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що українські промислові виробники поступово починають нарощувати обсяги виробництва.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.


"У промисловості ми входимо у фазу зростання циклу. Вже у січні з’явилися ознаки відновлення металургії", — пише міністр.


Також Милованов наголосив, що по машинобудуванню експорт в РФ знизився з 2013 по 2019 рік з 5,5 млрд дол США до менш ніж 1 млрд дол США.


За його словами, лише частково це компенсується нарощенням експорту продукції машинобудування до країн ЄС з 2 млрд дол США у 2013 році до 3 млрд США у 2019 році.


"Але подальше нарощення експорту до ЄС — під загрозою, адже через запровадження ЄС протекціоністського інструменту carbon border tax вітчизняні виробники отримають збитки та втратять конкурентоспроможність", — пише міністр.




Нагадуємо:


У 2019 році промислове виробництво в Україні зменшилось на 1,8%.


За даними міністерства економіки у річному вимірі очікувалося падіння в 0,6%


У кінці грудня Мінекономіки створило штаб для боротьби з падінням промисловості


Українські металурги просять підтримки у держави та скаржаться на кризу в гірнично-металургійній сфері через зниження цін на світових сталевих ринках і часто необгрунтовані підвищення вартості послуг, які надають Укрзалізниця та Укренерго.


Економічна правда


Джерело статті: “https://www.epravda.com.ua/news/2020/02/7/656815/”

©1info.net