«Мы должны быть готовы к войне». Мир реагирует на убийство Сулеймани по приказу Трампа

Помпео

Getty Images

Сулеймани

Getty Images


Убийство по приказу президента США генерала Касема Сулеймани, которого называли вторым человеком Ирана, вызвало неоднозначную реакцию.

Касема Сулеймані — військового стратега Ірану, якого називали головним архітектором іранської зовнішньої політики, вбили під час авіаударів американських сил в Багдаді. Наказ віддав особисто президент США Дональд Трамп.

Про смерть Сулеймані першим повідомило цієї ночі іранське телебачення, пізніше інформацію підтвердив Пентагон.

Трамп запостив в Twitter фото американського прапора без коментаря — ймовірно, як вважають аналітики, підкреслюючи державну важливість події.

Як відреагували у світі на смерть іранського генерала?

  • За наказом Трампа: в Багдаді вбили головного військового стратега Ірану
  • «Ми готові завдати удар»: аятола Хаменеї відповів Трампу після штурму посольства США

США: сумніви та розбіжності

Дональд Трамп у Twitter спочатку запостив прапор США, а через кілька годин почав виправдовувати вбивство Сулеймані.

«Генерал Касем Сулеймані вбив або важко поранив тисячі американців протягом тривалого періоду часу і мав намір вбити ще багатьох … але був впійманий! Він безпосередньо і опосередковано відповідав за смерть мільйонів людей, включаючи нещодавню велику кількість демонстрантів в самому Ірані», — пише Дональд Трамп, згадуючи загибель демонстрантів під час протестів у листопаді 2019 року в Ірані.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1 213 096 351 296 299 008

«Його слід було вбити багато років тому!», — вважає президент США.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1 213 096 352 072 294 400

Держсекретар США Майк Помпео повідомив на зустрічі з журналістами, що повітряний удар у Багдаді здійснювався з метою зірвати «неминучу атаку», яка, за його словами, загрожувала б американцям на Близькому Сході.

Виступаючи перед CNN та Fox News, він розповів, що було проведено «оцінку на основі данних розвідки», аби завдати удару по Касему Сулеймані.

Помпео

Джерело статті: “https://nv.ua/world/geopolitics/my-dolzhny-byt-gotovy-k-voyne-mir-reagiruet-na-ubiystvo-suleymani-po-prikazu-trampa-50062644.html”

©1info.net