Інформації про діяльність органів прокуратури області у 2019 році з питань міжнародного співробітництва

Із загальної кількості запитів більшість надійшла від компетентних органів Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Польща, Угорщини.
В основному запити стосувалися проведення таких слідчих (процесуальних) дій як допити свідків, потерпілих, підозрюваних, вручення процесуальних документів, а також надання матеріалів, які характеризують особу. Під час надання міжнародної правової допомоги порушень вимог міжнародних договорів та КПК України не допущено.
Протягом зазначеного періоду прокуратурою області для подальшого скерування компетентним органам іноземних держав до Генеральної прокуратури України направлено 8 запитів про виконання процесуальних дій у кримінальному провадженні, всі вони визнані обґрунтованими та в подальшому скеровані іноземним компетентним органам Республіки Польща, Румунії, Республіки Кіпр,Турецької Республіки тощо.
За цей час до правоохоронних органів області від іноземних компетентних органів надійшли 6 кримінальних справ з клопотаннями про перейняття кримінального переслідування відносно громадян України.
Загалом правоохоронними органами області упродовж 2019 року проводилось досудове розслідування у 16 кримінальних провадженнях, що передані з-за кордону протягом 2011-2019 років.
Упродовж звітного періоду не залишено поза увагою правоохоронних органів області питання розшуку осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду.
У зв’язку із встановленням на території іноземних держав 2 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів в Україні, прокуратурою області підготовлено та направлено до Генеральної прокуратури України клопотання про їх екстрадицію.
На території регіону упродовж звітного періоду правоохоронними органами області затримано 3 особи, які розшукується компетентними органами іноземних держав у зв’язку з вчиненням злочинів на їх території.
Відносно вказаних осіб прокуратурою області за дорученням Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України проведено екстрадиційну перевірку щодо наявності підстав, які можуть перешкодити їх видачі за кордон. Із вказаних осіб на теперішній час вже видано дві.
Крім того, прокуратурою області у 2019 році проведено 2 екстрадиційні перевірки, за результатами яких у видачі 2 осіб відмовлено у зв’язку з наявністю підстав, які перешкоджають їх видачі відповідно до міжнародних договорів та КПК України.
Наразі за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою області проводяться 3 повторні екстрадиційні перевірки щодо наявності підстав, які можуть перешкодити видачі за кордон 3 осіб, які затримувалися на території регіону у попередні роки.
На цей час в установах виконання покарань на території Запорізької області відбувають покарання ще 2 особи, відносно яких прийнято рішення про екстрадицію, але фактичну передачу відстрочено до відбуття ними покарання, призначеного вироком українського суду.

Об этом сообщает http://n-t-l.net


Джерело статті: “https://zap.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=265217”

©1info.net