Гончарук про Deutsche Bahn та «Укрзалізницю»: Мова лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію

Гончарук: Українці мають отримати сучасну, комфортну та безпечну залізницю
Гончарук: Українці мають отримати сучасну, комфортну та безпечну залізницю

Міністерство інфраструктури України підписало Меморандум про взаєморозуміння із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn, однак про продаж чи концесію "Укрзалізниці" не йдеться. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Об этом сообщает http://biznes-tema.com

"Розвію все чутки, які ходять навколо цього питання. Зараз наша команда веде переговори з німецькою стороною щодо подальшої співпраці в операційній діяльності, надання консультаційних послуг з боку німецької залізниці. У будь-якому разі, це співпраця точно дозволить підвищити ефективність і якість залізничних перевезень в Україні", – написав Гончарук.

Він підкреслив, що йдеться саме про стратегічне партнерство.

"Щоб уникнути спекуляцій – мова лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію "Укрзалізниці". Українська залізниця залишається під повним контролем держави, і це точно. Крапка", – зазначив український прем’єр.

Гончарук сказав, що 5 лютого заплановано підписання "Угоди про стратегічне партнерство" з Deutsche Bahn у Києві.

"Додам, що співпраця з Deutsche Bahn – це позитивний сигнал європейського бізнесу щодо України. Українці мають отримати сучасну, комфортну та безпечну залізницю", – додав він.


https://www.facebook.com/PMHoncharuk/videos/491291698431790/

Гончарук на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 23 січня заявив, що українську залізницю мають намір передати в управління "німцям" на 10 років.

"Учора був підписаний меморандум між Міністерством інфраструктури і Deutsche Bahn. Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізну дорогу", – сказав глава уряду.

У Deutsche Bahn заявили, що не мають наміру брати "Укрзалізницю" в управління, а будуть тільки консультувати компанію. Там також уточнили, що в Давосі було підписано попередню угоду, а меморандум про взаєморозуміння між компанією та Мінінфраструктури має намір підписати в лютому. Цей документ буде містити умови співпраці з "Укрзалізницею".

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що Мінінфраструктури поки має намір залучати менеджерів Deutsche Bahn тільки як радників в "Укрзалізницю".

Deutsche Bahn AG – найбільша залізнично-транспортна та залізнично-інфраструктурна компанія Центральної Європи. Контрольний пакет акцій належить державі.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/money/-goncharuk-pro-deutsche-bahn-ta-ukrzaliznitsi-mova-tilki-pro-strategichne-partnerstvo-a-ne-pro-prodazh-abo-kontsesiji-1484100.html”

©1info.net