У Капустянах побудували амбулаторію сімейної медицини


У березні минулого року в селі Капустяни Тростянецького району почалося зведення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. На сьогодні амбулаторія, вартістю 9 мільйонів гривень, готова до експлуатації. Але відкриття лікувального закладу затягнулося. Чому, дізнавалася кореспондентка Vlasno.info.

Об этом сообщает http://translationexperts.org

– Залишилось підключити електроживлення, — розповідає Капустянський сільський голова Юлія Дублюк, — на нього потрібно було виготовляти окремий проект, тому що в початковому проекті цей момент чомусь був упущений. Підключення у нас – нестандартне, довелось будувати окрему підстанцію, бо та, що працює на село, амбулаторію не потягнула б. Там же і обладнання багато має бути, і головне — опалення електричне. Але тепер все вже зробили, завершені всі зовнішні і внутрішні роботи, облаштували територію біля амбулаторії.

ambulatoria1

За одним із перспективних планів об’єднання громад, Капустяни мали бути центром однієї із трьох громад, на які мав би ділитися район. У нинішньому плані, який затвердив Мінрегіон, Капустянської ОТГ не передбачається, але амбулаторія все одно буде обслуговувати цілий кущ сіл – Капустяни, Ілляшівку, Красногірку, Олександрівку, Демківку, Савинці, Китайгород. Загальна кількість населення – 5400 жителів.

230 квадратних метрів приміщення мають вмістити на собі міні-лікарню з лабораторією, денним стаціонаром, стоматологічним кабінетом і аптечним кіоском, де можна буде придбати здешевлені, доступні ліки. Меблі і медичне обладнання не переїдуть в амбулаторію зі старого капустянського медпункту – буде все нове, кошти передбачені проектом. Автомобіль вже є: новенький Рено Дастер готовий до виїздів сімейного лікаря до пацієнтів та при потребі їх транспортування.

З кадрами поки що – некомплект. Є лише лікар, який працює у Капустянах з 1984 року – це 60-літній Олександр Гончар, є одна медсестра. Але, як запевняє головний лікар первинної ланки медицини району Володимир Пересунько, буде ще лаборант, мають прийти на роботу два молодих спеціалісти, які зараз навчаються в інтернатурі.

Також читайте: На Вінниччині хочуть закрити сім лікувальних санаторіїв

Фото Оксани Гайсин


Джерело статті: “http://vlasno.info/politika/vlada/mistseva/item/34294-u-kapustianakh-pobuduvaly-ambulatori”

©1info.net