28 січня супутникове телебачення закодують: відповіді на найпоширеніші запитання


  • Марія ЛЄХОВА
  • 0
28 січня супутникове телебачення закодують: відповіді на найпоширеніші запитання
  • Від сьогодні, 28 січня, стартує кодування безкоштовного супутникового сигналу 23 українських телеканалів чотирьох найбільших медіагруп.
  • Для чого це, як дивитися ці каналі і надалі та відповіді на інші питання ви знайдете у матеріалі.

Які канали закодують з 28 січня?

Платними стануть 23 телеканали. Це 6 каналів групи StarLightMedia (ICTV, СТБ, М1, М2, Новий канал, «Оце»), 6 каналів групи «1+1 медіа» («1+1», «2+2», ТЕТ, «УНІАН ТБ», «Бігуді», «ПлюсПлюс»), 9 каналів групи «Інтер» («Інтер», НТН, «Мега», Zoom, «Піксель», К1, К2, «Enter-фільм») та 3 канали холдингу «Медіа Група Україна» («Україна», НЛО TV, «Індиго TV»).

Об этом сообщает http://x-rest.com.ua

Які телеканали можна буде дивитися безкоштовно?

Всі інформаційні канали залишаться у безкоштовному доступі: «5 канал», «Прямий», NewsOne, ZIK, 112, 24 канал, «Еспресо», «Наш», «4 канал», «UA: Перший», «UA: Крим», «UA: Культура», «Рада». Безкоштовними для перегляду залишаться також деякі розважальні канали, а також регіональні, що мовлять через сателіт.

Чому основні медіагрупи кодують канали?

«1+1 медіа», StarLightMedia, Inter Media Group та «Медіа Група Україна» кодування сигналів пояснюють необхідністю виконувати міжнародні контракти. Наприклад, якщо “2+2” транслюватиме матчі Ліги Європи, то має зобов’язання це робити виключно на території України. Тоді як супутниковий сигнал можуть ловити і в сусідніх країнах.

Інша причина — гроші. Телеканали мають право і хочуть отримувати від глядачів гроші за виготовлений контент. В даному випадку через операторів, які пропонуватимуть глядачам підключитися до одного з наявних пакетів. Зараз за супутникове телебачення платять трохи більше 4% користувачів.

Як можна буде дивитися закодовані канали після 28 січня?

Ще восени основні медіагрупи закликали глядачів, що користуються супутником, купувати нові телевізійні тюнери, щоб потім не стояти за ними в черзі. Тюнери коштують 1099 гривень, і зараз їх можна придбати навіть в онлайн-магазинах. На них обов’язково має бути маркування «УТБ», бо тільки такі підтримують кодування Verimax, Воно, як стверджує розробник, «забезпечує захист контенту від перегляду зі сторони незареєстрованих абонентів, а також виключає його копіювання і подальше поширення».

Після купівлі тюнера треба ще придбати в одного з двох офіційних провайдерів — Viasat або XtraTV — телевізійний пакет, мінімальна акційна вартість якого — 55-69 гривень, а максимальна —149-299 гривень на місяць.

Альтернативне рішення — цифрове телебачення Т2 або інтернет-телебачення.


Джерело статті: “https://vn.20minut.ua/Podii/28-sichnya-suputnikove-telebachennya-zakoduyut-vidpovidi-na-nayposhire-11023651.html”

©1info.net