Що таке приватне хмарне сховище даних

Що таке приватне хмарне сховище даних
Що таке приватне хмарне сховище даних

Сервісна діяльність вимагає підвищеного рівня інформаційної безпеки, бо працює з великим масивом персональних даних. Тут не обмежитися публічною хмарою, хоча вона й має головні переваги віртуального сховища — низька ціна обслуговування та безпека, якщо порівнювати із фізичним ЦОД, а також гнучкість системи.

Об этом сообщает http://prokurorska-pravda.today

У цьому випадку, краще скористатися інфраструктурою приватної хмари від UCloud по цьому посиланню https://ucloud.ua/service/virtualna-privatna-hmara/. Private cloud — це віртуальна інфраструктура для зберігання даних, а головна відмінність від public cloud — підключення відбувається за допомогою приватної внутрішньої мережі і дані зберігаються на окремому обладнанні.

Чому приватна хмара

  1. Підвищена безпека. Все зберігається на відокремленому носії, який надає провайдер. Бізнес має повний контроль над інформацією та може самостійно управляти ресурсами хмари. Також факт використання власного сервісного обладнання може бути додатковим плюсом для країн, де зберігання даних про громадян не повинно здійснюватися на території інших держав.
  2. Швидкість роботи вище. Сервіси та бізнес-додатки зберігаються в єдиній приватній мережі — внаслідок цього продуктивність усієї системи зростає. Також private cloud робить процес масштабування бізнесу простішим — запустити додатковий сервіс можна протягом декількох хвилин.

Якому бізнесу це потрібно

До таких підприємств належать: державні установи, рітейлери, страхові компанії, банки та мобільні оператори — всі вони працюють з приватним хмарним сховищем. Ці гравці щодня обробляють дані сотень тисяч користувачів і витік інформації призведе до фінансових і, як наслідок, репутаційних втрат.

Доступні моделі служб у приватній хмарі

  • Інфраструктура як послуга. Тобто підприємство може використовувати віртуальні ресурси як послугу для клієнтів. Реалізовуватися це може, наприклад, через веб-браузер.
  • Платформа як послуга. Це означає, що клієнти можуть використовувати хмарні ресурси бізнесу для хостингу своїх розробок і додатків.

Приватні сховища поділяються на два типи:

  1. Розміщена приватна хмара. Інформація зберігається у постачальника послуг у локальній мережі або в центрі обробки даних — сервер не використовується спільно з іншими організаціями. Провайдер відповідає за настройку мережі, підтримку обладнання для private cloud та за оновлення ПО.
  2. Керована приватна хмара. Провайдер не тільки розміщує інформацію бізнесу в приватній хмарі і забезпечує технічну підтримку інфраструктури. У нього є доступ до повсякденних бізнес-завдань системи, що дозволяє управляти ними. Такий тип дозволяє знизити витрати на роботу IT-відділу.

Таким чином, якщо компанія працює з персональними даними клієнтів, зберігання інформації в приватній хмарі — обов’язкова умова. Це захистить і прискорить роботу всіх бізнес-процесів. Як саме реалізувати перенесення інформації до приватної хмари і який метод роботи з нею буде найбільш вигідний для компанії, підкажуть співробітники UCloud.

Підписуйтесь на наш канал в
Telegram


Джерело статті: “http://vinbazar.com/journal/hi-tech39/shcho-take-privatne-hmarne-shovishche-danih”

©1info.net