У Кабміні розповіли, як знизили ціни на пальне

У Кабміні розповіли, як знизили ціни на пальне

Ціни на пальне в Україні знизилися – щоденно українці витрачають на дизельне паливо і бензин на 16,5 млн грн менше, ніж раніше.

Об этом сообщает http://web-deposit.com

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-службу уряду, про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.



Loading…

Зазначається, що в середньому ціна зменшилася на 2₴

У 2018 році Державна фіскальна служба і нафтогазового асоціація України запустили карту perevirAZS.info, за допомогою якої споживачі можуть повідомляти про наявність місць, де розташовані нелегальні заправки. Станом на сьогодні, 1 лютого, 13:15 на мапі відзначили тисячі сорок одна подібний об’єкт. 76 з них продовжують працювати.

У Кабміні розповіли, як знизили ціни на пальне

Своєю чергою у Кабміні відзвітували про припинення діяльності майже 4 тисяч нелегальних автозаправних станцій, які працювали без ліцензій. Деякі з них легалізувалися, отримавши право працювати на українському ринку.

За час боротьби із незаконними АЗС, офіційні продажі пального в Україні зросли на 6%, через що зросли надходження до держбюджету у вигляді податків.

“В окремих областях, наприклад, в Луганській і Миколаївській, обсяги продажів палива збільшилися на 15%. Ще в трьох: Вінницькій, Дніпропетровській та Черкаській – на 14%”, – додав Гончарук.

Раніше повідомлялося, що ціни на бензин впали після “серйозної розмови” президента України Володимира Зеленського з власниками АЗС. В ОП рекомендували операторам відмовитися від великих знижок по програмамі лояльності, знизивши натомість ціни на стелах.

За даними “Консалтингової групи А-95”, з початку грудня ОККО і WOG знизили ціни бензину і ДП на 2,3 грн/л або на 8%. Glusсo – на 2 грн/л або на 7%. Найбільша в країні роздрібна мережа групи “Приват” в грудні опустила ціни на 1 грн/л або 3,6%.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/02/01/u-kabmini-rozpovily-yak-znyzyly-tsiny-na-palne/”

©1info.net