Понад 10 млрд витратили і нічого не отримали, – Качний про діяльність антикорупційних органів

Понад 10 млрд витратили і нічого не отримали, – Качний про діяльність антикорупційних органів
Понад 10 млрд витратили і нічого не отримали, – Качний про діяльність антикорупційних органів

Україна витратила понад 10 млрд на діяльність антикорупційних органів, натомість від цього нічого не отримала.

Об этом сообщает Руспрес

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявив народний депутат України (фракція "Опозиційна платформа – За життя") Олександр Качний.

Ведучі процитували інформацію щодо видатків України на діяльність антикорупційних органів – цьогоріч держава витратить на їхнє утримання 3,7 млрд грн, та поцікавилися, чи цих органів потрібно настільки багато і чи вони виконують такий обсяг роботи, щоб можна було сказати, що антикорупційні відомства справді необхідні.

Олександр Качний нагадав, хто і з якою метою ініціював створення антикорупційних органів. Він зазначив, що люди, які опинилися при владі після 2014 року, отримали команду ззовні створити такі органи, які мали би боротися із корупцією у найвищих ешелонах влади.

"Тоді та еліта, яка прийшла до влади, так звана, вони відразу для себе зрозуміли, для чого створюються ці органи. Не для того, щоб наводити порядок, а для того, щоб контролювати і направляти тих керівників, які прийшли до влади, у потрібному напрямку. Чому саме так? Тому що наглядова рада, конкурсні комісії, які визначають керівників, нібито не залежать від Верховної Ради, президента… У наглядових радах цих організацій і в конкурсних комісіях, які визначають керівника, якраз у більшості перебувають іноземці. Хто їх сюди рекомендує? Певні фонди, певні посольства… Результат сам говорить про себе – ми їх сьогодні утримуємо, уже понад 10 млрд на них витратили, а у зворотний бік ми нічого не отримали", – заявив Олександр Качний.



Джерело статті: “http://vgoru.org/index.php/vlada/item/53314-ponad-10-mlrd-vytratyly-i-nichoho-ne-otrymaly-kachnyi-pro-diialnist-antykoruptsiinykh-orhaniv”

©1info.net