5 порад, як використовувати куплену їжу по максимуму

5 порад, як використовувати куплену їжу по максимуму

Карантинний спосіб життя змінив ставлення до їжі. Ці зміни можуть зберегтися надовго, оскільки люди стали по-іншому ставитися до продуктів харчування.

Об этом сообщает Компромат

Якщо раніше перевага віддавалася швидким і легким стравам, то зараз, коли люди проводять набагато більше часу вдома, процес приготування їжі став більш вдумливим, пише іспанська газета АВС.

5 порад, як використовувати куплену їжу по максимуму

Getty

А обережність при відвідуванні магазинів зробила наше ставлення до покупок більш усвідомленим і привчила уникати марнотратного споживання продуктів.

Глава іспанської служби, що піклується про скорочення марнотратного споживання продуктів "Too Good To Go" Оріоль Реуль пояснює, що схема споживання змінилася за ці два місяці: "Під час жорсткого карантину купити звичні нам продукти стало складніше, тому ми намагаємося використовувати їх по максимуму і більше цінувати ".

Повернення до старих кулінарних традицій

Оріоль Реуль впевнений, що під час карантину люди стали не просто готувати більше, але і смачніше. "Про це багато пишуть в соціальних мережах. Кажуть, що якщо ми щось повторюємо протягом 21 дня, це стає звичкою; після двох місяців карантину ми змінили багато звичок", — вважає іспанець.

Він упевнений, що в майбутньому люди будуть купувати більше продуктів місцевого виробництва.

місцеві продукти

місцеві продукти

Getty

Директор "Too Good To Go" зазначає, що велику роль в цих процесах зіграла молодь. "У наші дні багато людей почали робити покупки на прилеглих ринках і в магазинах. Ми не знаємо, чи збережеться ця тенденція, але багато хто відзначив, що покупка місцевих продуктів сприяє стійкості планети", — говорить Оріоль Реуль.

Основні поради, що допомагають відходити від марнотратного використання продуктів

Глава іспанського офісу, що досліджує тему скорочення марнотратного споживання продуктів "Too Good To Go" Оріоль Реуль дає п’ять порад, як використовувати куплену їжу по максимуму.

1. Для того, щоб не робити спонтанні покупки в магазині, йти туди потрібно ситим і з заздалегідь складеним списком покупок.

2. Куплені продукти необхідно розставляти в холодильнику і на полицях так, щоб про них не забувати.

3. Деякі продукти варто заморозити, щоб продовжити їх термін зберігання. "Ми часто сумніваємося, чи можна заморозити той чи інший продукт, але доведено, що майже всі продукти можна заморожувати", — відзначає фахівець.

4. На кухні необхідно бути креативним, адже основну частину продуктів, які залишаються після приготування страви, можна використовувати в інших рецептах.

5. Необхідно розуміти різницю між терміном придатності і кращим споживанням. В останньому випадку продукт можна сміливо використовувати ще кілька днів після закінчення зазначеного терміну.

Як повідомляв OBOZREVATEL, після термічної обробки буряк, томати, болгарський перець і ряд інших продуктів не тільки змінюють свій смак і консистенцію, але у них істотно знижується частка вітамінів та інших корисних речовин.

Підпишись на Telegram-канал і подивись, що відбудеться далі!

Читайте всі новини по темі "живлення" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://food.obozrevatel.com/ukr/news/5-porad-yak-vikoristovuvati-kuplenu-izhu-po-maksimumu.htm”

©1info.net