На «Барабашово» заявили про відновлення потоку покупців у докарантинному обсязі

Кабінет Міністрів України 14 травня ухвалив рішення відновити роботу непродовольчих ринків країни
Кабінет Міністрів України 14 травня ухвалив рішення відновити роботу непродовольчих ринків країни

Маркетингові служби харківського торговельного центру "Барабашово" повідомили про відновлення купівельного потоку в докарантинних обсягах, пише сайт "Главное" з посиланням на пресслужбу ТРЦ.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

"Спад купівельного потоку першої половини березня і відсутність покупців у період карантину змінився на істотну позитивну динаміку. Щодня приріст купівельного потоку становить приблизно 5–7%. Як і раніше, у структурі потоку домінують покупці на особистому автотранспорті та нерегулярних рейсах. Сервісні служби торговельного центру повідомляють, що значною мірою відновлено нерегулярні перевезення із Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Сумської областей", – ідеться в повідомленні.

На "Барабашово" зазначили, що середній чек виріс на 12–15% порівняно з показниками першої половини березня, а тривалість перебування покупців зросла до півтори-двох годин.

"За період вимушеного карантину споживачі відчули товарний голод на товари першої необхідності. Окрім того, зменшення грошової маси на руках у покупців і зростання середнього чека через необхідність купувати товари першої необхідності у великих мережах збільшило купівельну категорію "середній" і "середній мінус", яка є основною для "Барабашово", – пояснили у пресслужбі.

Карантин в Україні запровадили 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав’ярні, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня закрили метро. У багатьох містах громадським транспортом зараз можуть користуватися тільки медики, поліцейські, рятувальники і співробітники підприємств критичної інфраструктури.

Уряд розробив п’ять етапів поступового пом’якшення карантину, 11 травня стартував перший етап, 22 травня – другий, 1 червня – третій.

Кабінет Міністрів України 14 травня ухвалив рішення відновити роботу непродовольчих ринків країни.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/money/-na-barabashovo-zajavili-pro-vidnovlennja-potoku-pokuptsiv-v-dokarantinnom-obsjazi-1502524.html”

©1info.net