Посадовець Держарибагенства попав «на гачок» ДБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали головного державного інспектора одного з управління Державного агентства рибного господарства України після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Об этом сообщает Преступная Россия




За попередньою інформацією, держінстпектор систематично вимагав та одержував від фізичних осіб та підприємств неправомірну вигоду за не перешкоджання вилову морепродуктів з акваторії Чорного моря та не притягнення їх до відповідальності за вказану діяльність. Про це йдеться на сайті ДБР.


02 червня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після одержання ним чергової неправомірної вигоди в сумі 70 тисяч гривень.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Миколаївської області, а оперативний супровід – співробітниками Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.


У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Джерело статті: “https://blin.mk.ua/news/127985”

©1info.net