Посол Ізраїлю: За міжнародним визначенням, в Україні є підйом антисемітизму

Ізраїль в Україні — Israel in Ukraine/Facebook

Об этом сообщает Репортер

Йоель Ліон

Ізраїль в Україні — Israel in Ukraine/Facebook


Посол Ізраїлю Йоель Ліон заявив, що якщо слідувати настановам Міжнародного альянсу пам’яті жертв Голокосту, в Україні є підйом антисемітизму.

Про це посол заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

«Знову-таки, що таке антисемітизм? Якщо йти за визначенням IHRA, то так: у вас є підйом антисемітизму в Україні. Якщо люди міркують про те, що дуже багато євреїв займаються бізнесом в Україні — це антисемітизм, це ненормальна річ…Якщо ви переписуєте історію — це антисемітизм. Якщо люди пишуть образи на синагозі — це антисемітизм», — заявив Ліон.

За словами посла, він може піти навіть далі, адже начебто знає, «що багато хто в Україні обговорюює, чи можна використовувати певне слово замість слова „єврей“ в українській мові».

Читайте також:

Антисемітизм vs традиції. Україна та Ізраїль посперечалися через Бандеру

«Але якщо євреї вважають, що вживання цього слова — антисемітизм, значить, це і є антисемітизм, крапка! Це не питання дискусій про те, чи вживалося це слово колись в минулому чи ні, в якому значенні і т. д. Якщо людина вважає, що це погане слово, значить, так і є Якщо поруч з Майданом продаються поштові листівки з нацистською символікою, не потрібно, щоб хтось йшов і скаржився».

За словами Ліона, поліція повинна сама автоматично приходити туди, і розбиратися з цим, як з проявом антисемітизму.

«І якщо хтось говорить щось погане про Ізраїль — це теж антисемітизм, нехай навіть для цього люди використовують слово „сіонізм“, щоб прикрити свій антисемітський меседж», — заявив посол.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих серед країн Європи.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/posol-izrajilyu-v-ukrajini-ye-pidyom-antisemitizmu-novosti-ukrainy-50091970.html”

©1info.net