МВФ вніс Україну до порядку денного: коли вирішиться доля траншу на 5 млрд доларів

МВФ вніс Україну до порядку денного: коли вирішиться доля траншу на 5 млрд доларів

Міжнародний валютний фонд включив до порядку денного українське питання – схвалення 18-місячної програми Stand-By обсягом 5 млрд доларів.

Об этом сообщает Russiangate

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, про відповідне рішення ради директорів МВФ повідомляють на сайті Фонду.

Loading…

Якщо Міжнародний валютний фонд 9 червня винесе позитивне рішення, Україні перерахують перший транш – близько 1,9 млрд доларів, який надійде в державний бюджет. Ці кошти МВФ виділяє в якості допомоги у важкий момент – через карантин різко скоротилися надходження до державного бюджету, падіння економіки у квітні-травні прискорилося. Попередньо, ВВП України впав за цей період більш ніж на 10%. А доходи державного бюджету у травні скоротилися на 30%.

Стандартні умови фінансування МВФ зазвичай припускають виділення коштів для Нацбанку на поповнення міжнародних резервів. Однак у кризові періоди фонд виділяє Україні гроші для бюджетних видатків.

Популярні новини зараз
  • Трійця-2020: історія, традиції, прикмети та звичаї свята
  • 4 червня: яке сьогодні свято, прикмети та чого не можна робити
  • COVID-19 з новою силою вдарив по Україні: МОЗ озвучив тривожну статистику
  • Другий транш за програмою Україна може отримати до кінця року, якщо буде дотримуватися взятих на себе зобов’язань. Всього в 2020 році очікуються ще два транші на загальну суму 3,5 млрд доларів. Третій транш надійде в 2021 році.

    РБК-Украина пише, що основна частина коштів МВФ та інших кредиторів підуть на погашення старих боргів, оскільки в умовах кризи Україна не може зайняти на відкритому ринку необхідні кошти. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що уряд не збирається виходити на ринки капіталу в цьому році після того, як у січні розмістив євробонди на суму 1,25 мільярда євро, що приблизно достатньо для покриття зовнішніх комерційних боргових зобов’язань.

    МВФ вніс Україну до порядку денного: коли вирішиться доля траншу на 5 млрд доларів

    Довідка:

    22 травня МВФ підтвердив готовність виділити Україні $5 млрд у рамках програми stand-by після підписання так званого “антиколомойського” закону. Увечері 29 травня глава МВФ Крісталіна Георгієва в розмові з президентом Володимиром Зеленським сказала, що перший транш затвердять найближчим часом.

    Для отримання другого і наступних траншів від Міжнародного валютного фонду потрібно буде виконати ряд умов у фіскальній, судовій, енергетичній, банківсько-фінансовій та медичній сферах.

    Хочете читати новини в іншому форматі?
    Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
    Підписатись можна ТУТ
    Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

    Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/06/04/mvf-vnis-ukrayinu-do-poryadku-dennogo-koly-vyrishytsya-dolya-transhu-na-5-mlrd-dolariv/”

    ©1info.net