Протести у США — два брати відтворили сцену вбивства Флойда

У Нью-Джерсі 2 білі чоловіки відтворили вбивство Джорджа Флойда у той час, як група протестувальників Black Lives Matter проходила повз них. Про це повідомляє Daily Mail.

Об этом сообщает Редакция news

Інцидент стався у понеділок, 8 червня. Чоловіків ідентифікували — це брати Джим і Джо ДеМарко. Джим працював в FedEx, але після публікації відео цього інциденту, його звільнили, а Джо відсторонили від посади співробітника виправної установи.

На відео 51-річний Джим стоїть коліном на 48-річному Джо — так само стояв поліцейський Дерек Шовен на під час затримання Джорджа Флойда 25 травня.

Just would like to speak about how disgusting, racist and evil people can genuinely be. Couple of Franklinville trump supporters mocking the tragedy of George Floyd. Twitter, do your thing please. This is unacceptable and disturbing pic.twitter.com/rgX37UuUEX

— Lexi Fagotti (@lexifagotti) June 8, 2020

Поруч стоять ще двоє чоловіків, і один з них знімає на мобільний телефон. Брати стоять на узбіччі перед пікапом з американським прапором і прапором Трампа. Поруч стоїть інша вантажівка із прапором «тонка блакитна лінія», призначений для підтримки співробітників правоохоронних органів.

Відео зібрало десятки тисяч переглядів і публікацій в соціальних мережах.

  • Протести у США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому поліцейський душив коліном беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда. Флойд помер, а експертиза підтвердила, що причиною смерті стали дії правоохоронця. Проти всіх причетних поліцейських висунули звинувачення в убивстві, а Дерека Шовена заарештували.
  • 9 червня Конгрес США оголосив плани широкої реформи поліції: копів можуть позбавити імунітету від відповідальності за правопорушення.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45047-u-nyu-dzhersi-zvilnili-z-posad-dvoh-brativ-yaki-vidtvorili-scenu-iz-vbivstvom-floyda”

©1info.net