Закарпатська область не вводитиме наступний етап послаблення карантину — ОДА

Олексій Петров/Facebook

Об этом сообщает Устинов троллит

У Закарпатській області продовжено дію низки заборон

Олексій Петров/Facebook


У Закарпатській області не вводитимуть наступний етап ослаблення карантину через несприятливу статистику захворюваності на коронавірус.

Хронiки коронавірусу. Останні новини
Все про епідемію коронавірусу в світі та карантин в Україні
Надсилаємо щоденно о 08:00

Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров.

«На жаль, статистика захворюваності коронавірусом в області не дозволяє нам переходити до наступного етапу ослаблення карантинних обмежень. За останні три доби у 126 закарпатців підтверджений COVID-19 методом ПЛР», — написав Петров в Facebook.

Продовжено заборону на функціонування басейнів, спа-зон та розважальних закладів, ресторанів, кафе та інших закладів харчування в закритих приміщеннях (тераси, ресторани, де їжа на винос — працює).

Читайте також:
Послабити карантин не готові Київ і шість областей — МОЗ

Комісія заборонила здійснення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом у населені пункти, в яких виявлені локальні осередки інфікування COVID-19. Рішення про відкриття дитсадків ухвалюватимуть на місцях з урахуванням епідеміологічної обстановки.

Однак, в області дозволили проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 10 осіб.

Також дозволяється проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше 1,5 метра і перебування не більше ніж однієї людини на 5 кв. метрів площі будівлі.

Ухвалено рішення дозволити роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання за умови дотримання всіх профілактичних і протиепідемічних заходів.

10 червня в Україні стартував черговий проміжний етап ослаблення карантину, зокрема, відкриваються бази відпочинку, пункти пропуску на Донбасі, відкриваються в обмеженому режимі установи культури.

Виходячи з адаптивного режиму карантину, кожен регіон скасовує обмеження в індивідуальному порядку виходячи з обласної статистики захворюваності на коронавірус.

Станом на 10 червня в Україні кількість нових випадків коронавірусу різко зросла після п’ятиденного зниження, також померла рекордна кількість людей.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zakarpatska-oblast-i-ne-bude-poslablyuvati-karantin-novini-ukrajini-50093354.html”

©1info.net