В МЗС переконані, що Україна і ЄС ще не вичерпали потенціал безвізового режиму

Ілюстрація REUTERS
У МЗС України впевнені, що відкриття країнами ЄС кордонів для українців після карантинних обмежень стане одним із факторів економічного зростання.

Ілюстрація REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє, що безвізові поїздки до країн-членів Європейського Союзу та інших асоційованих країн Шенгенської угоди незабаром відновляться після скасування карантинних обмежень і відкриття зовнішніх кордонів.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це йдеться у заяві МЗС з нагоди третьої річниці успішного функціонування безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Як зазначили в МЗС, рішення про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у двосторонніх відносинах – значним кроком на шляху до європейської інтеграції нашої держави.

"Попри щоденні виклики — триваючу російську агресію, окупацію частини території, гібридну війну РФ проти України на всіх фронтах, Україна та ЄС досягли амбітної мети — усунули штучні бар’єри для міжлюдських контактів. Завдяки цьому, починаючи з 11 червня 2017 року, громадяни України змогли здійснити близько 49 млн подорожей до Європи", — йдеться у документі.

На переконання українських дипломатів, скасування віз стало ознакою високого рівня довіри і готовності відкрити суспільства України та європейських країн одне одному.

"Безпрецедентна цьогорічна криза, спричинена COVID-19, продемонструвала, наскільки крихкими є європейські цінності та досягнення. Потенціал безвізу далеко не вичерпаний. Внаслідок скасування незабаром карантинних обмежень та відкриття зовнішніх кордонів ЄС безвізові поїздки для українців відновляться і стануть одним із факторів економічного зростання, розширення можливостей для бізнесу та залучення інвестицій", — наголосили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, країни Європейського Союзу з 1 липня за певних умов почнуть поступово і скоординовано відкривати для іноземців зовнішні кордони. Країнам-членам ЄС рекомендовано продовжити до 30 червня заборону на в’їзд іноземців з третіх країн.

Також в Єврокомісії надали пояснення щодо критеріїв, за якими країни ЄС з 1 липня поступово почнуть відкривати зовнішні кордони для третіх країн, зокрема і для України.

Епідеміологічні критерії включатимуть кількість та динаміку нових випадків коронавірусної хвороби, а також аналіз заходів, що запроваджені у третіх країнах щодо тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування поширення коронавірусу та лікування.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram



Джерело статті: “https://www.unian.ua/politics/bezviz-ukrajina-i-yes-shche-ne-vicherpali-potencial-bezvizovogo-rezhimu-mzs-novini-ukrajina-11032574.html”

©1info.net