Видворення Саакашвілі — Прокуратура завершила розслідування проти прикордонників — новини України

Офіс генерального прокурора завершив розслідування проти прикордонників, які сприяли випровадженню з України у 2018 році експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Об этом сообщает Russiangate

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

Зазначається, що стосовно інших високопосадовців та правоохоронців, причетних до випровадження Саакашвілі, розслідування триває. Розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Випровадження Саакашвілі

Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства у липні 2017 року. Підставою назвали те, що у 2015 році Саакашвілі нібито вказав неправдиву інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою. У лютому 2018 року експрезидента Грузії депортували до Польщі та заборонили йому вʼїзд в Україну до 2021 року.

Після втрати українського громадянства Саакашвілі оселився в столиці Нідерландів Амстердамі.

  • 28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський повернув Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство. Після цього експрезидент Грузії повернувся в Україну.
  • У жовтні 2019 року головна військова прокуратура почала розслідувати законність видворення Саакашвілі з України. Пізніше Верховний суд визнав законним видворення Саакашвілі з України.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45205-prokuratura-zavershila-rozsliduvannya-prikordonnikiv-yaki-vidvoryali-saakashvili-do-polshchi”

©1info.net