Шоста річниця трагедії. Україна вшановує пам’ять екіпажу літака Іл-76, збитого окупантами в небі над Луганськом

mil.gov.ua

Об этом сообщает Руспрес

Покладання квітів біля пам’ятника екіпажу літака Іл-76 в Мелітополі

mil.gov.ua


14 червня виповнюється шоста річниця трагедії літака Іл-76 в небі над Луганськом, знищеного російськими окупаційними військами. Українці вшановують пам’ять загиблого екіпажу.

«Світла пам’ять воїнам, які загинули у збитому літаку Іл-76, і всім захисникам України, котрі цього дня віддали свої життя за нашу незалежність. Не маємо права забути. Герої не вмирають!» — написав президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

Колишній глава держави Петро Порошенко також вшанував пам’ять загиблих.

Напередодні, 13 червня, біля пам’ятника екіпажу літака Іл-76 в Мелітополі зібралися військовослужбовці гарнізону, рідні та близькі загиблих, повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Військові вшанували кількома залпами пам’ять загиблих українських воїнів, а також поклали квіти до меморіалу, відвідали могили членів екіпажу, а також меморіальний комплекс, розташований на території військової частини.

Літак Іл-76 з українськими військовослужбовцями був збитий російськими окупаційними силами 14 червня 2014 року в небі над Луганською областю. Військові повинні були доставити особовий склад і вантаж до аеропорту Луганська, однак літак був знищений терористами під час посадки, внаслідок чого загинули 40 десантників і 9 членів екіпажу.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/events/znishchennya-il-76-nad-luganskom-ukrajina-vshanovuye-pam-yat-zagiblih-novini-ukrajini-50094101.html”

©1info.net