Справа Гандзюк. Через проблеми з серцем Мангера не повезуть до суду — адвокат

Херсонська обласна рада

Об этом сообщает Преступная Россия

Владислав Мангер

Херсонська обласна рада


Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який зараз перебуває в кардіологічному диспансері, поліціянти зачитали ухвалу суду про привід на судове засідання.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на адвоката Мангера Дмитра Ільченка.

«Два працівники поліції зайшли у приміщення реанімаційного відділення, Мангеру було зачитано ухвалу про привід, після чого Мангер повідомив, що у нього немає фізичної можливості з’явитися до суду. Було запитано чергового лікаря, який після консультації з лікарською консультаційною комісією надав довідку про неможливість транспортування Мангера, про те, що транспортування завдасть шкоди його здоров’ю», — зазначив Ільченко.

Як повідомив адвокат, після цього, відповідно до 143 статті КПК України, було прийнято рішення про неможливість доставлення Мангера до суду, про що складено акт. Цей акт, разом з довідкою лікаря, буде направлений до суду.

«Тобто, в понеділок, о 9.30, мають поліціянти в суді представити документи і надати пояснення щодо неможливості доставляння Мангера. Якщо все буде відбуватися за законом, то, відповідно, суд має відкласти розгляд справи до одужання Мангера», — зазначив Ільченко.

За словами адвоката, лікарі кажуть, що якщо не виникнуть ускладнення, то Мангер вже за тиждень зможе брати участь у засіданнях. Проте Ільченко наголосив, що тут важко щось прогнозувати.

Адвокат зазначив, що про затягування процесу не йдеться, було прийнято рішення: як тільки Мангер зможе бути транспортабельним, то навіть якщо буде потрібна медична підтримка, він братиме участь у судовому засіданні.

«Візьмемо з собою медсестру, вона буде виконувати необхідні маніпуляції, братиме участь (Мангер — ред.), як тільки це буде у принципі можливо», — зазначив Ільченко.

Сторона захисту відзначила, що наразі поліція діяла у рамках закону, ніяких нарікань до дій правоохоронних органів немає.

Він також прокоментував ситуацію біля лікарні, де перебувала не лише велика кількість поліціянтів, але й група прихильників Мангера. За словами Ільченка, це «патріотично налаштовані херсонці», які заявляють про те, що вони бажають почергувати біля лікарні, щоб не сталося її захоплення чи «інших речей», оскільки вони занепокоєні такими закликами, які начебто лунали у соцмережах.

Як підтвердив журналістам начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, поліціянти, які прийшли у лікарню, виконували ухвалу суду про привід підозрюваного до суду. За його словами, поліції виконати ухвалу не вдалося, оскільки у лікарні надали інформацію про неможливість транспортування Магнера у Київ без ризику для здоров’я.

Щодо великої кількості поліціянтів біля лікарні, то, за його словами, поліція визначає ризики й кількість поліції, яку необхідно залучити. «Ми думаємо, що можуть бути якісь порушення публічної безпеки», — зазначив Говорун.

Раніше активісти спільноти Хто замовив Катю Гандзюк? заявили про те, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, підозрюваний у причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк, сховався у лікарні, аби уникнути примусового приводу до суду.

Нагадаємо, 12 червня Печерський районний суд Києва схвалив примусовий привід Владислава Мангера для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк поновили та продовжили до 29 липня.

Читайте також:
Справи Гандзюк і Стерненко це показують. Рябошапка заявив про можливий реванш сил Януковича в Україні

За версією слідства, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер разом з Левіним замовили завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що спричинило її смерть.

Херсонська активістка Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада 2018 року, через три місяці після нападу із застосуванням сірчаної кислоти в Херсоні.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/events/sprava-gandzyuk-mangera-ne-povezut-do-sudu-novini-ukrajini-50094113.html”

©1info.net