Онлайн трансляція допиту Порошенка в суді у справі про здачу Криму

П’ятий президент України Петро Порошенко, який зараз дає свідчення в Апеляційному суді Києва в справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича і здачу Криму, заперечує свою причетність до Януковича в час, коли відбувалася анексія Криму в 2014 році.

Об этом сообщает Алексей Пивоваров

Засідання транслюється в прямому ефірі на сторінці Петра Порошенка в Facebook.

Під час суду Порошенко вже дав перші свідчення, в яких заперечує своє відношення до дій Януковича.


Суддя запитав Порошенка, чи виступав він з парламентської трибуни з пропозицією віддати наказ про введення військ проти агресора для оборони країни. На дане питання Порошенко відповів, що введення Збройних Сил відноситься до компетенції РНБО. Він хотів взяти участь в засіданні РНБО, але оскільки не був її членом, його туди не пустили.

Нагадаємо, що біля будівлі суду перебуває група підтримки п’ятого президента, яка тримає в руках плакати із закликами до Зеленського. Поруч грає музика.

Як раніше повідомляв "Апостроф", прокуратура наклала арешт на кошти, які належали оточенню президента-втікача Віктора Януковича, які лежали в банку, що належить ще одному колишньому президентові Петру Порошенку.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-06-15/onlayn-translyatsiya-doprosa-poroshenko-v-sude-po-delu-o-sdache-kryima/200282”

©1info.net