Хабар САП та НАБУ — за топменеджера компанії Burisma внесли 40,4 млн грн застави — новини України

За юриста компанії Burisma Андрія Кічу, який фігурує у справі про передачу $6 млн хабара очільникам САП і НАБУ, внесли заставу у розмірі 40,35 млн₴

Об этом сообщает Редакция

Про це «Бабелю» підтвердили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

У суді уточнили, що заставу внесли сьогодні, 15 червня. Тепер Кіча зобовʼязаний прибувати до суду за першою вимогою, не виїжджати з Києва, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, носити електронний браслет та не спілкуватися з іншими фігурантами провадження.

Суд виніс рішення про запобіжний захід для Кічі 14 червня, тоді його арештували на 60 діб — до 10 серпня.

  • На брифінгу директор НАБУ Артем Ситник і голова САП Назар Холодницький заявили, що хабар давали за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Вони також наголосили, що кандидат у президенти США — колишній віцепрезидент США Джо Байден — та його син Хантер Байден не фігурують у цій справі. Син Байдена з 2014 року до травня 2019 року був одним із членів Наглядової ради компанії Burisma.
  • Компанія Burisma, президентом якої є Злочевський, заперечує його причетність до хабара.
  • За даними слідства, посередником у справі про передачу хабара у $6 мільйонів главам САП і НАБУ виступав перший заступник начальника управління Державної податкової служби в Києві Микола Ільяшенко. Він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ щодо Злочевського. Голова Державної податкової служби Олексій Любченко на час проведення дисциплінарного провадження відсторонив Ільяшенка від виконання обов’язків.
  • Вищий антикорупційний суд заарештував Ільяшенка, йому призначили заставу у 84 млн₴
  • Адвокат Ільяшенка заявив, що у третього підозрюваного у справі виявили коронавірус.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45314-habar-sitniku-ta-holodnickomu-za-topmenedzhera-kompaniji-burisma-vnesli-zastavu-u-rozmiri-40-4-mln”

©1info.net