Суд постановив взяти Стерненка під домашній арешт

Суддя Шевченківського райсуду Києва постановив взяти одеського активіста Сергія Стерненка під домашній арешт строком на 60 діб. Раніше біля будівлі сталась сутичка за участю прихильників Стерненка, їх затримали, а пізніше відпустили.

Об этом сообщает RuGate

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Домашній арешт присудили за місцем прописки Стерненка, яка знаходиться на території військової частини в Одесі. Суддя не дочитав постанову і вийшов із залу.

«Мені присудили домашній арешт у військовій частині. Як я маю його відбувати?», — запитав Стерненко, підкреслюючи, що його туди навіть не пустять.

На вулиці прибічники одеського активіста запалили файери і скандують гасла проти голови МВС Арсена Авакова і президента Володимира Зеленського.

  • Шевченківський суд продовжує обирати запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, якого підозрюють у вбивстві одного з нападників на нього в Одесі в травні 2018 року. Перше засідання відбулося 12 червня.
  • Суди над Стерненком супроводжуються акціями і сутичками з поліцією. Сьогодні поліція побила одного із затриманих і намагалася затримати дівчину Стерненка. За неї заступився нардеп Лозинський. Він теж постраждав від дій поліції.
  • У МВС заявили, що почали службове розслідування через побиття поліцейськими активістів. Також там зазначили, що відсторонили правоохоронців, які били людей під будівлею суду.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45343-sternenku-prisudili-domashniy-aresht”

©1info.net