США передали Україні протитанкові ракети Javelin на суму 60 млн доларів

США передали Україні протитанкові ракети Javelin на суму 60 млн доларів
США передали Україні протитанкові ракети Javelin на суму 60 млн доларів

США передали Україні обладнання в оборонній сфері загальною вартістю 60 млн доларів. Про це повідомили на сторінці американського посольства в Україні в Facebook.

Об этом сообщает Руспрес

«Учора (16 червня – ред.) Управління оборонної співпраці посольства США отримало обладнання на більш ніж 60 млн доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси і протитанкові ракети Javelin», – йдеться в повідомленні.

Дипломати вказали, що США наполегливо стоять на боці України в підтримці її суверенітету і територіальної цілісності перед обличчям російської агресії.

Нагадаймо, що в травні США передали Україні техніку оборонного і медичного призначення на 25 млн доларів для використання в зоні бойових дій на Донбасі.

У лютому 2020 США передали навчально-тренувальному центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України наметове містечко «Алаяка» вартістю 1,5 млн доларів.

Перед цим США передали українським прикордонникам спецспорядження і обладнання для оборони морських рубежів. Сума технічної допомоги становила 29 млн₴

Як інформував ZAXID.NET, у четвер, 11 червня, Конгрес США затвердив пакет допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 млн доларів за програмою «Ініціатива сприяння безпеки України» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).


Джерело статті: “https://zaxid.net/ssha_peredali_ukrayini_protitankovi_raketi_javelin_na_sumu_60_mln_dolariv_n1503730”

©1info.net