На Печерську прибирають рекламу з будинку, на якому знищили частину мозаїки

Комунальники демонтують незаконну рекламу з будинку з мозаїчним панно на бульварі Лесі Українки. Про це повідомляє начальник управління КМДА з питань реклами Олександр Смирнов.

Об этом сообщает Репортер

Посадовець зазначив, що саме тут розташовано панно 1960-х років, «з яким, на жаль, трапилося нещастя».

Фото: Управління КМДА з питань реклами

Днями місцеві жителі повідомили, що орендарі комерційних площ на першому поверсі зруйнували частину мозаїки, розширивши вхід до одного з приміщень.

У Департаменті міського благоустрою КМДА сайту Сьогодні повідомили, що внесли припис про порушення правил благоустрою, а також склали протокол щодо ситуації з фасадом.

«Крім того, буде направлено листа до Державної архітектурно-будівельної інспекції з проханням перевірити, чи допущені порушення при виконанні ремонтних робіт щодо цього об’єкта. Місто розбирається в ситуації», – заявили у КМДА.

Водночас в Департаменті охорони культурної спадщини повідомили, що будівля не має статусу нововиявленої пам’ятки історії, і мозаїка не є пам’яткою архітектури.

Як повідомляє Ukrainian Modernism, монументальне панно «Лісоповал» створили художники Анатолій Гайдамака і Лариса Міщенко в 1969-1970 роках.

«Це була багатомісячна ручна праця – художники і в холод, і в спеку, вручну викладали композицію зі шматочків смальти. Невідомим підприємцям вистачило дня, щоб зухвало понівечити мистецький об’єкт», – зазначають у спільноті.

Нагадаємо, торік з іншого боку будівлі ресторан «Марокана» закрив мозаїку прибудовою.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/06/18/na-pechersku-prybyrayut-reklamu-z-budynku-na-yakomu-znyshhyly-chastynu-mozayiky/”

©1info.net