Освітній омбудсмен Горбачов: Спроби ініціювати скасування ЗНО подають як «турботу» про здоров’я дітей

Освітній омбудсмен: Зовнішнє незалежне оцінювання як одна з успішних реформ зачепила чиїсь інтереси
Освітній омбудсмен: Зовнішнє незалежне оцінювання як одна з успішних реформ зачепила чиїсь інтереси

Зовнішнє незалежне оцінювання як одна з успішних реформ зачепила чиїсь інтереси, спроби скасувати ЗНО були завжди, про це заявив в інтерв’ю "Цензор.НЕТ", яке опублікували 22 червня, освітній омбудсмен в Україні Сергій Горбачов.

Об этом сообщает Слон РУ

За його інформацією, цього року скасування ЗНО просувало під приводом турботи про здоров’я студентів керівництво окремих вишів.

"Спроби скасувати були завжди. Але зараз, в умовах карантину та постійної невизначеності, у декого виникла ідея, скажімо так, спробувати хитнути ситуацію якраз у цей момент. Мені про це в попередню п’ятницю ввечері одночасно повідомили три незалежні джерела. Причому формулювання були практично ідентичні: документи про можливе скасування ЗНО на виході; і вони є дуже небезпечні для того, щоб узагалі залишити ЗНО", – зазначив Горбачов.

За його словами, розглядали такий сценарій: ЗНО скасують, а вступні іспити віддадуть на розсуд вищих навчальних закладів.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов 12 червня повідомив, що йому надійшла інформація про підготовку повного скасування зовнішнього незалежного оцінювання. У Міносвіти заявили, що основну сесію мають провести, "бо це запорука справедливого та об’єктивного оцінювання, а також чесного і прозорого вступу".

У Facebook нинішні абітурієнти та випускники минулих років запустили флешмоб #РукиГетьВідЗНО. Вони закликають владу не скасовувати ЗНО. Випускники розповідають історії, що саме тестування допомогло їм вступити до вишу без хабарів.

15 червня в Міносвіти заявили, що скасування ЗНО неприпустиме і може створити корупційні ризики.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-osvitnij-ombudsmen-gorbachov-sprobi-initsijuvati-skasuvannja-zno-podajutsja-jak-turbota-pro-zdorov-ja-ditej-1505592.html”

©1info.net