Норми забруднення води біля затонулого в Одесі танкера перевищено у 16 разів – Держекоінспекція

Танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але так цього і не зробили
Танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але так цього і не зробили

У районі пляжу в Одесі, де 21 червня стався витік пального із затонулого танкера Delfi, нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено у 16,4 раза. Про це у Facebook 22 червня заявив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

Об этом сообщает Преступная Россия

"Розлив оперативно локалізували за допомогою сорбенту. Купатися в морі заборонено. Танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але так цього й не зробили. Вірогідно, що він пролежить на пляжі до осені. Інспектори вестимуть моніторинг води впродовж цього періоду", – написав Мальований.


https://www.facebook.com/AndriyMalovany/posts/129369068804385

Як пише "Думская", голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций повідомив, що пальне, яке витікає з танкера, потрапило в акваторію через пошкодження бонових загороджень. Їх уже відновили. Відповідати за завдані збитки буде судновласник, запевняє губернатор.

За його словами, Міністерство інфраструктури поінформовано про нездатність судновласника прибрати судно від пляжу у строк.

Увечері 20 листопада 2019 року танкер зірвало з якоря. Його намагалися взяти на буксир, але через шторм цього зробити не вдалося. Delfi дрейфував біля пляжу "Дельфін", поки не сів на мілину. Трьох моряків із танкера евакуювали 22 листопада.

Після корабельної аварії вміст нафтопродуктів в акваторії перевищував норму у 157 разів.

Співвласник компанії "Еко-Сервіс", залученої Адміністрацією морських портів до ліквідації наслідків аварії, Олександр Андрієнко припускав, що Delfi можуть залишити на місці катастрофи як пам’ятку.

Власник судна, компанія MISTER DRAKE PC, зобов’язувалася прибрати танкер до 31 березня 2020 року. У квітні представник фірми звернувся до капітана порту із проханням продовжити строки перебування судна в акваторії, пославшись на те, що ліквідації наслідків аварії заважає епідемія COVID-19, повідомляла "Думская".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/localnews/-normi-zabrudnennja-vodi-bilja-zatonulogo-v-odesi-tankera-perevishcheno-u-16-raziv-derzhekoinspektsija-1505622.html”

©1info.net