«Все це чистий маразм». Клімкін – про ідею Путіна провести саміт Ялта-2 серед країн-постійних членів ООН

"Все це чистий маразм". Клімкін — про ідею Путіна провести саміт Ялта-2 серед країн-постійних членів ООН
"Все це чистий маразм". Клімкін — про ідею Путіна провести саміт Ялта-2 серед країн-постійних членів ООН

Екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю Радіо НВ прокоментував ідею президента РФ Володимира Путіна провести спільний саміт з главами США, Китаю, Великої Британії і Франції, як у 1945 році.

Об этом сообщает FIB

«Це у нього така нав’язлива ідея. Він її почав повторювати, напевно, роки півтора тому. Це не нова історія. Я вважаю, що все це чистий маразм, і скажу чому. По-перше, світ змінився, сама Росія змінилася і ще багато чого. 75 років тому світ виглядав зовсім інакше», — зазначив Клімкін.

За його словами, Путін наразі хоче виправдати сталінський Радянський Союз та Росію як його юридичну, політичну та моральну правонаступницю.

«Це критично важливо для російської ідеології, міфології. Але ще дуже важливий момент, якого багато хто не бачить, він хоче представити Росію у чистому світлі 75 років тому як державу-переможницю. Але це все перекручено, оскільки Росія зараз — це держава-агресор. Це фантастичне роздвоєння — історична спадщина та реальність — не дасть йому прийти до Ялти», — зауважив Клімкін.

Проте, як наголосив екс-міністр, Путін намагатиметься провести подібну зустріч під іншою назвою та в іншому місті.

«Вся осінь буде для нього одним з визначальним моментів у часі. Він намагатиметься робити саміт постійних членів Ради безпеки ООН», — додав Клімкін.

У 1945 році Йосип Сталін, Уінстон Черчілль і Франклін Делано Рузвельт зібралися на конференцію в Ялті, Крим, щоб поділити світ на зони впливу. Тоді на саміті були визначені кордони світових держав після Другої світової війни.

18 червня в американському консервативному журналі The National Interest вийшла стаття Володимира Путіна, де він пропонує знову провести подібний саміт.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

UAINFO



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1592930392—vse-tse-chistiy-marazm-klimkin-pro-ideyu-putina-provesti.html”

©1info.net