У 2019 році економіка України деградувала, промисловість падала — експерт

Хотілося б побажати українській економіці в 2020 році компетентної влади…

Об этом сообщает http://vnk2.top

Минає 2019 рік запам’ятається стрімким зміцненням національної валюти, уповільненням інфляції, а також багатомільярдних припливом спекулятивного капіталу від нерезидентів на ринок ОВДП і, на жаль, падінням промислового виробництва.

Про це написав у Фейсбуці економічний експерт Віктор Скаршевський.

Українська економіка перетворюється на аграрну сировинну монополізовану економіку і, в кінцевому рахунку, примітивізується і консервує свою відсталу деиндустриализированную структуру, притаманну найбіднішим і відсталим економікам.

Економічна ситуація в Україні останні десятиліття практично повністю залежить від зовнішньоекономічної кон’юнктури на основні експортні позиції – метал, руда і зерно.

Зростають світові ціни на ці товари, зростає українська економіка. І навпаки.

Хотілося б побажати українській економіці в 2020 році хорошою зовнішньоекономічної кон’юнктури, гарної погоди для гарного врожаю, а також компетентного уряду, яке скористається сприятливої зовнішньої середовищем для проведення активної промислової політики для розвитку експортного потенціалу високотехнологічної продукції.

Адже саме там необхідно створювати нові високооплачувані робочі місця, адже саме галузі з високою доданою вартістю стимулюватимуть створення нових робочих в суміжних галузях, в т. ч. і у сфері послуг.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/265105-03-01.html”

©1info.net