Україна стала світовим лідером за обсягами виготовлення соняшникової олії

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні


Україна зайняла п’єдестал світового лідерства за обсягом у виробництві популярного харчового продукту — соняшникової олії.

Про це повідомляє агентство AgroNews з посиланням на інформацію заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергія Ніколайчука.

"Зазвичай, для порівняння економічної потужності країн використовують валовий внутрішній продукт на основі паритету купівельної спроможності. І за цим показником українська економіка — просто тендітна, в 6 разів менше, ніж італійська і в 10 разів менше, ніж німецька", — розповідає Ніколайчук.

Чиновник також зазначив, що в світовому виробництві окремих товарів Україна займає лідируючі позиції. Найбільше цьому сприяє вітчизняний аграрний сектор.

"За обсягом виробництва соняшнику і соняшникової олії Україна є безперечним лідером, а за обсягами вирощування кукурудзи Україна впевнено посідає 4 місце. При цьому тільки в Україні вирощується 400 видів гібридних сортів даної с/г культури", — коментує заступник міністра.

Серед інших продуктів, за обсягами виробництва яких Україна в ТОП-10, — залізна руда, пшениця, молоко і сири.

"Всього лише кілька продуктів, за виробництвом яких Україна є лідером, можна віднести до продукції із середнім і високим рівнем доданої вартості. І тому стовпом загальнонаціональної економічної стратегії має бути підвищення виробництва товарів з більшою доданою вартістю. Саме через реалізацію такої стратегії Україна повинна бути лідером виробництва не тільки сировини, але і окремих товарів з середньою і високою часткою доданої вартості, де країна має конкурентні переваги", — вважає Сергій Ніколайчук.

последние новости в Украине останні новини в Україні


Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/ekonomika/ukraina-stala-svitovim-liderom-za-obsyagami-vigotovlennya-sonyashnikovoi-olii”

©1info.net