Покровитель сепаратистов под крылом Авакова – Михаил Апостол

Михаил Апостол: тернопольский столб Авакова

Перебежчик Михаил Апостол готовится к штурму Верховной Рады

Личный агрорейдер Авакова Михаил Апостол снова собрался на выборы

Покровитель сепаратистов под крылом Авакова – Михаил Апостол

Апостол Михаил всех рейдеров и сепаратистов в Украине

Полезные люди есть у всех. У Арсена Авакова еще со времен «Батькивщины» есть помощниу по рейдерству аграрных предприятий – Михаил Апостол. Когда-то он был нардепом от БЮТ, сегодня – советник министра Авакова. На самом деле – открыто поддерживает ДНР и ЛНР.

Благотворительный фонд советника Авакова бесплатно получил конфиската на 1,5 млн

Тернопольский областной благотворительный фонд «Апостол» бесплатно получил конфискованное на Закарпатской таможне имущество минимум на 792 тыс грн.

Решение о безвозмездной передаче конфискованного имущества принимает комиссия, в которую входят представители Государственной исполнительной службы (ГИС), налоговой и таможни. Среди имущества, которое получил «Апостол», брендовая одежда, итальянская обувь, белье, сумки, средства для стирки.

Учредителем БФ «Апостол» является советник главы Министерства внутренних дел Украины Арсена Авакова Михаил Апостол, руководитель – сын Игорь Апостол. Последний также занимается БФ «Есть сила».

Вместе эти два фонда получили конфиската из Закарпатской области более чем на 1,5 млн грн.

«Апостол», «Есть сила», еще один фонд Игоря Апостола «Надежда живет», а также около 20 других благотворительных и религиозный организации, которым передавали конфискат из Закарпатья, объединяет одно уголовное производство.

Досудебным расследованием СБУ установлено, что в период с апреля 2014 года по конец 2017 благотворители, в том числе и фонды Aпостолов, были задействованы в схеме ввоза в Украину коммерческих товаров с последующей подменой документов якобы для гуманитарной помощи.

В дальнейшем эти товары реализовывались другими структурами, а средства якобы направлялись на финансовое и материальное обеспечение террористов «Л/ДНР».

Апостол уверяет, что был удивлен подозрениями СБУ, и говорит, что он не знает, почему его организации могли обвинить в финансировании терроризма.

Сын Михаила Апостола заявляет, что всю помощь от ГИС его фонды отдают людям. Впрочем, конкретных систематизированных отчетов организации передачи его благотворительные организации не ведут. У Апостола отмечают, что существуют лишь отдельные акты передачи физическим лицам, но они являются конфиденциальными.

В свою очередь ни ГИС, ни комиссия, которая распределяет имущество, не проверяют, кому отдают конфискован товар на сотни тысяч, говорится в материале.

Также не проводится проверка благотворительных фондов и дальнейшей реализации конфиската, поскольку это не входит в полномочия Государственной исполнительной службы.

До начала политической карьеры Михаил Апостол занимался агробизнесом. Во второй половине нулевых он был депутатом Тернопольского облсовета от БЮТ, затем помощником депутата от ВО «Батьківщина». На следующих выборах Апостол прошел в парламент от этой же партии. Работал помощником нардепа от «Народного фронта» Михаила Бондаря.

Фамилия Михаила Апостола попала в «амбарную книгу Партии регионов», пишут СМИ. Согласно ей, во времена правления команды Януковича, Апостол получил от «регионала» Евгения Геллера почти 1,5 млн гривен. Сам Апостол эти обвинения опровергает. Аваков убеждает, что слово «Апостол» в «черной кассе» «Партии регионов» не связано с фамилией его советника.

Радник міністра МВС Михайло Апостол фінансує ЛНР і ДНР

Скандального радника міністра Міністерства внутрішніх справ Михайла Апостола, кошнього нардепа запідозрили у фінансуванні бойовиків ЛНР та ДНР. Схему, яка вочевидь вже давно працює на території України викрили столичні працівники СБУ. За їхніми даними, більше двох десятків благодійних фондів у 2016-2017 роках отримували безкоштовно конфіскат, або ввозили товари з Європи в Україну, розмитнювали їх як благодійну допомогу. А потім перепродували, а кошти перенаправляли на фінансування терористів. У списку цих благодійних фондів фігурують і дві організації, які належать родині Михайла Апостола.

Перелік благодійний фондів, які можуть бути причетні до фінансування терористів оприлюднили в ухвалі Шевченківського районного суду м. Києва від 20 жовтня 2017 року. У ній старший слідчий голвного слідчого управління СБУ Денисюк просив тимчасовий доступ до речей і документів кількох благодійних фондів. У переліку спливло кілька фондів, які пов’язують з радником міністра МВС Авакова Михайлом Апостолом. Зокрема, Тернопільський обласний благодійний фонд “Апостол” та благодійний фонд “Надія живе”.

Цими двома фондами зараз керує син Михайла Апостола – Ігор Апостол. Хоча, згідно данних порталу Youcontrol засновником одного з них, а саме фонду “Апостол” є сам радник мінстра МВС – пан Михайло.

Хоча Михайло Апостол донедавна і сам був головою цієї організації. Змінити керівника у благодійному фонді “Апостол” вирішили після того, як у 2014 році громадянська мережа “ОПОРА” запідозрила кандидата у депутати до Верховної ради України Михайла Апостола у використанні цієї організації з метою незаконної агітації. Тоді пан Михайло роз’їжджав по селах і роздавав благодійну допомогу від свого прізвища. Згідно з повідомленням “Опори” “кандидат в нардепи Михайло Апостол від партії “Народний фронт” продовжує непрямий підкуп виборців: роздає громадянам одяг, взуття, постільну білизну та проводить безкоштовні медичні обстеження від імені свого ж благодійного фонду”.

Конфіскат на користь терористів.

Згідно з повідомленням про майно для безоплатної передачі у Тернополі розташовані дві благодійні організації, які отримали на безкоштовній основі конфісковане майно рішенням комісій при Ужгородському районному і міському, а також Виноградівському відділеннях державної виконавчої служби в Закарпатській області. Так, за 2016 і 2017 роки Благодійний фонд “Апостол” отримав майна – на майже 870 тисяч гривень. Окрім фонду “Апостол”, за тією ж адресою значиться ще одна благодійна організація «Надія живе», яка також належить сину Михайла Апостола – Ігору. Ця благодійна організація теж отримала майна на 24 тисячі гривень.

Згідно цього повідомлення і благодійний фонд “Апостол”, і “Надія живе” отримував конфісковане майно на адресу в Тернополі – вулиця Гетьмана Петра Дорошенка, 9а/б. Журналісти “Народної правди” вирішили розшукати ці благодійні фонди. Та як виявилося, за вказаною адресою таких організацій не має. А є звичайний житловий багатоквартирний будинок.

Згідно данних порталу Youcontrol, благодійний фонд “Апостол” знаходиться за адресою бульвар Тараса Шевченка, 11. Та успіхи журналістів і тут нічим не увінчалися. Це офісний будинок у центр Тернополя. Проте ніхто з орендарів про благодійий фонд “Апостол” навіть і не чув.

Дві організації ми знайшли за адресою Соломії Крушельницької, 18. Саме тут на задньому дворі і розміщується благодійний фонд “Апостол” та “Надія живе”. Проте двері організацій були закриті.

Цікаво є те, що згідно документів за цієї адресою зареєстрований ще одни благодійний фонд “Є сила”. Керівником якого є Роман Муха.

Ця організація теж фігурує у кримінальному провадженні № 42017000000002171, яке відкрило СБУ за статею фінансування тероризму. “Є сила” теж отримала чимало безоплатного майна від виконавчаї служби Закарпаття — за два роки аж на 680 тисяч гривень.

Загалом, ймовірна причетність колишнього нардепа, а теперішнього радника міністра МВС Михайла Апостола до фінансування терористів ЛНР і ДНР нікого не дивує, хіба найближчих його друзів. Сам пан Михайло досить одіозна особистість. Раніше “Народна правда” вже писала про те, що прізвище Апостола з’явилося в так звані амарній книзі Януковича. Так нібито Апостол отримав колосальну суму — мільйон 420 тисяч доларів за потрібне голосування у Верховній раді.

А нещодавно відзначився Михайло Апостол і тим, що організував у столиці російськомовну вечірку. Ця подія дуже обурила його прихильників і у соцмережах визвала жваву дискусію.

Радник Міністра внутрішніх справ з Тернопільщини Михайло Апостол запросив містян на російську вечірку у Києві

На своїй сторінці у мережі фейсбук колишній нардеп, а сьогодні радник Міністра внутрішніх справ Михайло Апостол виклав афішу святкування старого нового року у Києві.

Пориньте в світ краси та музики! На Вас чекає 2 покази одягу, виступ відомого артиста Петя Черный, розіграш подарунків, частування від головних спонсорів вечора, ніч танців та співів, – написав Михайло Апостол на соїй сторінці у фейсбук”.

І все б нічого, на дійстві має бути і показ колекції етногалереї і спеціальний гість Петя Чорний. Та частина афіші на англійській мові, а частина на російській. То ж друзі пана Михайла, а заодно і користувачі фейсбук запитали колишнього нардепа на якій мові буде вечірка?!. На що пан Михайло дуже обурився. Нижче читайте частину переписки під постом, яку встигли відслідкувати колеги з погляду.

До слова, сьогодні відшукати цей допис на сторінці пана Михайла Апостола уже неможливо. Напевно чоловік видалив афішу, щоб не нагнітати соціальну напругу у мережі.

Екс-нардеп від Тернопілля Михайло Апостол у 2012 році отримав майже 1,5 млн дол від Партії Регіонів за продажні голосування?

Теперішній радник міністра МВС України Арсена Авакова, екс-нардеп Михайло Апостол є одним з основних фігурантів скандалу навколо «чорної» бухгалтерії Партії Регіонів.

Житель села Ласківці Теребовлянського району ще буду народним депутатом України отримав 1 млн 420 тисяч доларів від фінансиста ПР Євгена Геллера. Це відбулося у 2012 році, про це повідомляє «Українська правда».

Як розповів на прес-конференції нардеп Сергій Лещенко, Партія Регіонів зразка 2012 року мала десятки мільйонів на потреби, які жодним чином ніде офіційно не обліковувалися. В основному, на його думку, ці гроші були вкрадені із Держбюджету завдяки різноманітним тіньовим схемам. Мільйони доларів йшли на оплату голосувань у парламенті так-званих «тушок». Серед основних фігурантів є тодішній тернопільський нардеп по Теребовляньскому виборчому окрузі Михайло Апостол від партії «Батьківщина».

Варто зауважити, що без особливих пояснень однопартійці Юлії Тимошенко виключили Михайла Апостола з лав своєї політичної сили. Пізніше він переметнувся до «Народного фронту». Під час Революції Гідності Апостол багато фотографується на фоні барикад. Хоча під-час жодних зіткнень помічений не був.

У 2014 році Михайло Апостол і без скандалу з «чорною бухгалтерією Януковича» отримав гідну відповідь від виборців за своєю діяльність і з тріском програв дострокові парламентські вибори на своєму рідному окрузі.

Зараз Михайло Апостол радник міністра Авакова. Позіціонує себе як борець з агро-холдингами, хоча ці мега-утворення почувають себе комфортно і тільки збільшують свою присутність на ринку. Окрім того, на теренах України діє благодійний фонд «Апостол», яким опікується син Михайла Апостола.

Окрім того, у «чорній бухгалтерії ПР» фігурує ще одне прізвище вихідця з Тернопільщини Андрія Давиденко з «Нашої України», якому той же ж Євген Геллер дав майже 400 тисяч доларів.

©1info.net