Зеленський стверджує, що рівень антисемітизму в Україні найнижчий серед країн Європи

Про це він заявив в інтерв’ю The Times of Israel.

Об этом сообщает http://persona-l.com

«У нас є статистична інформація, яка буде дуже цікава для Ізраїлю. У 2018 році було опубліковане опитування Pew Research Center, в якому оцінювався рівень антисемітизму в Європі. І найнижчий рівень антисемітизму був в Україні», — сказав український лідер, додавши, що в Україні, як і всюди у світі, є певний відсоток людей, які «не бачать нікого, крім своєї нації».

Для підтвердження того, що в Україні низький рівень антисемітизму, Зеленський нагадав, що він має єврейське походження й українці обрали його главою держави.

«У мене єврейська кров. І я президент. І нікого це не хвилює, чи не так? Нікому немає діла. Ніхто не питає мене про це … Звичайно, у нас є відсоток радикальних людей, але він дуже маленький. І саме тому я не боюся опору планам з будівництва меморіалу в Бабиному Яру», — сказав Зеленський.

Він також зазначив, що у Києві охорона синагог є не такою суворою, як в інших місцях, адже євреям тут нічого не загрожує.

Зазначимо, що дані дослідженні ADL Global 100 Index для Антидифамаційної ліги з Нью-Йоркаа свідчать про те, що за останні 4 роки в Україні значно зріс рівень антисемітизму і є одним з найвищих у Європі.

Нещодавно Міністерство закордонних справ Ізраїлю виступило із засудженням публічного вшанування ідеологів Українського національного руху, яких відомство називає антисемітськими. Йдеться про вшанування Львівською міською радою лідера ОУН Андрія Мельника, письменника Івана Липи та його сина, одного з ідеологів українського націоналізму Юрія Липи.

Також Ізраїль розкритикував те, що КМДА 1 січня на своїй будівлі «виставила банер із зображенням Степана Бандери».

В українському МЗС відповіли, що «цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків».



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/zelenskij-stverdzhuye-sho-riven-antisemitizmu-v-ukrayini-najnizhchij-sered-krayin-yevropi”

©1info.net