Поліція через суд отримала доступ до документів по «мостику Кличка»

Поліція через суд отримала доступ до документів по «мостику Кличка»
Поліція через суд отримала доступ до документів по «мостику Кличка»

Слідчі Національної поліції через суд отримали доступ до документів, що стосуються будівництва і відкриття так званого «мостика Кличка», після того, як у КМДА і КП «Інженерний центр» на низку запитів поліції відмовилися надати документацію, а низку – взагалі залишили без відповідей.

Об этом сообщает Руспрес

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м. Києва від 4 грудня 2019 року.

Слідство встановило, що службові особи КМДА, зловживаючи своїм службовим становищем, надали перевагу окремим підприємствам під час тендеру на виконання будівельних робіт по об’єкту «Будівництво мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка», що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Зокрема, за даними слідства, було створено ряд компаній з ознаками фіктивності, через які службові особи КП «Інженерний центр», ТОВ «Спецавто-Буд», ТОВ «Проектні системи ЛТД» оформлювали договори по підрядних роботах на будівництві вказаного мостового переходу.

Крім того, слідство встановило, що «мостик Кличка» був урочисто відкритий 25.05.2019 без введення його в експлуатацію. Це, зокрема, підтверджується актом перевірки Департаменту ДАБІ у м. Києві по даному факту, проведеної у червні 2019 року. Нагадаємо, що меру Віталію Кличку про це було відомо.

Кримінальне провадження № 12019000000000602 за статтями про зловживання владою, підробленні документів при реєстрації юросіб та відмивання коштів було розпочате у липні 2019 року, розслідування проводить Головне слідче управління Нацполіції під процесуальним наглядом Офісу генпрокурора.

На адресу КМДА і КП «Інженерний центр» слідчі направили ряд запитів в порядку ст. 93 КПК України для отримання інформації та копій документів з даного приводу. Однак, комунальники прислали відповіді з відмовою у наданні інформації та копій документів. А на решту запитів взагалі не надійшло жодних відповідей.

4 грудня суд надав слідчим тимчасовий доступ з можливістю виїмки до розпоряджень КМДА; концепції створення туристичного простору на схилах Дніпра, від Подолу до Києво-Печерської Лаври, а також щодо включення зазначених робіт до програм економічного і соціального розвитку Києва; документів щодо проведення міжнародного архітектурного закритого бліц-конкурсу на кращий проект інженерно-архітектурного рішення мостового переходу; витяга з Генплану та функціональними зонами, де розташований «мостик Кличка», а також до тендерної документації, дозволів, погоджень та доручень, пов’язаних з роботами на цьому об’єкті.



Джерело статті: “http://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/rozsliduvannya-partneriv/item/50363-politsiia-cherez-sud-otrymala-dostup-do-dokumentiv-po-mostyku-klychka”

©1info.net